İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Berova: "Gizli müşavirlik yaratıyorsunuz"

Berova: "Gizli müşavirlik yaratıyorsunuz"

Müşavirlikle ilgili düzenlemeler içeren "Üst Kademe Yöneticiliği Yapan Kamu Görevlilerinin Atanması Hakkında (Değişiklik) Yasa Tasarısı" ve Kamu Görevlileri (Değişiklik) Yasa Tasarısı Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu tarafından oyçokluğuyla onaylandı.

Yayın Tarihi: 24/04/18 17:44
okuma süresi: 2 dak.
Berova: "Gizli müşavirlik yaratıyorsunuz"
A- A A+
UBP Milletvekili Özdemir Berova da konuyla ilgili söz alarak, yasa eğer ille bu şekilde geçirilecekse barem aralıklarının daraltılması yoluyla yaşanabilecek kaosun önüne geçilmesi yönündeki önerilerinin dikkate alınmadığını söyledi.

Berova, "Bu yapılan yasal değişiklikle müşavir yaratılmayacak kavramı kesinlikle doğru bir kavram değildir. Yeni yapılacak atamalar görevden alındıkları zaman fiili müşavirler yaratılacak. Kadro fazlası olacaklar ve dolaşacaklar. Gizli müşavirlik yaratıyorsunuz" dedi.

Tasarının içeriğinin yeterince tartışılmadığını belirten Berova, öncelikle teşkilatla ilgili düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerektiğini anlattı.

Hükümeti eleştiren Berova, seçim yasağının kısaltılması konusunda Yenierenköy Belediyesi'nin öne sürüldüğünü, şu anda bu konu ortada olmadığı halde yasayla seçim yasağı süresinin kısıtlanmasının istendiğini belirtti.

Berova bu değişikliğin çok iyi ele alınarak, üzerinde belki bir aylık süre çalışmak gerektiğini kaydederek, kaotik bir durumun ortaya çıkmaması adına bunun gerekli olduğunu söyledi.

Berova'nın, Eğitim Bakanlığı'na sözleşmeli şekilde özel kalem müdürü atandığını ve bunun yasaya aykırı olduğunu söylemesi üzerine, Milli Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit durumun gayri yasal olmadığını dile getirdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.