İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Engellinin en temel hakkı başka bahara kaldı

Engellinin en temel hakkı başka bahara kaldı

4'lü koalisyon hükümetinin 'engelsiz yaşam' vaatlerinin altı henüz doldurulamadı. Türkiye'de engelli seçmenin oy kullanma hakkına yönelik oluşturulan 'seyyar sandık' uygulaması, KKTC için başka bahara kaldı…

Yayın Tarihi: 26/04/18 07:38
okuma süresi: 3 dak.
Engellinin en temel hakkı başka bahara kaldı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Rahmican ÇALIŞKAN

Türkiye'de 24 Haziran'daki seçimlerde "Seyyar sandık" uygulaması, vatandaşların oylarına sahip çıkmak için sedye ya da tekerlekli ile sandık başına gelmelerinden dolayı yaşanan rahatsızlıkları gidermek ve yatağa bağımlı vatandaşların seçme hakkının kullanılması için hayata geçirilecek.

Konuyla ilgili Kıbrıs Postası'na konuşan Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Günay Kibrit, Türkiye'de uygulamaya giren seyyar sandık uygulanmasının çok güzel ve yararlı olacağını ifade etti. Kuzey Kıbrıs'ta hayata geçmesi hususundaki taleplerinin henüz olmadığını, fakat önümüzdeki günlerde ülkemizde de uygulanması yönünde girişimlerde bulunacağını belirten Kibrit, "Bu konu ile ilgili YSK, mahkemeler ve hükümet yetkililerine taleplerimizi ileteceğiz. Bu konuyla ilgili önümüzdeki günlerde bir basın açıklaması da yayınlayacağız" dedi.

KİBRİT: "YSK'NIN BU NOKTADA TAM ANLAMI İLE BAŞARILI OLDUKLARI SÖYLENEMEZ"

Son iki seçimdir Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'nın engelli seçmenlerin bulunduğu sandıklarda gerekli tedbirleri almaya çalıştığını anlatan Günay Kibrit, "Maalesef YSK'nın bu noktada tam anlamı ile başarılı oldukları söylenemez. Sandık numaraları bildirildiği halde kendilerine ilgili tedbirleri alamadılar ve birçok arkadaşımız oyunu kullanmadan geri dönmek zorunda kaldı." diye ifade etti.

"SEÇME VE SEÇİLME HAKKINI KOLAYLAŞTIRACAK"
Bu seçimlerde de bu tip olaylarla karşı karşıya kalınacağının kaçınılmaz olduğunu söyleyen Ortopedik Özürlüler Derneği Başkanı Kibrit, "Her ne kadar seyyar sandık uygulaması ayrıştırmaya yönelik olsa da herkesin anayasal hakkı olan seçme ve seçilme hakkını kolaylaştıracağından uygulanması yönünde taleplerimiz olacaktır" diyerek sözlerini noktaladı.

NARİN ŞEFİK: "BİR SONRAKİ SEÇİMLERDE UYGULANABİLİR"

Konuyla ilgili konuşan YSK Başkanı Narin Şefik, ülkemizde yapılacak olan 24 Haziran seçimlerinde, seyyar sandık uygulamasının hayata geçirilmeyeceğini belirterek, "Fakat Türkiye'deki seçimlerde uygulanmasından sonra, yararlı bir uygulama olduğu görüldüğü takdirde, bir sonraki seçimlerde uygulanmayacak diyemem" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.