İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Vatandaş, 4'lü koalisyonu değerlendirdi…

Vatandaş, 4'lü koalisyonu değerlendirdi…

Kıbrıs Postası'nın nabzını yokladığı vatandaşa göre CTP-HP-TDP-DP'nin oluşturduğu 4'lü koalisyon hükümeti acemi…

Yayın Tarihi: 22/06/18 08:00
okuma süresi: 6 dak.
Vatandaş, 4'lü koalisyonu değerlendirdi…
A- A A+

Dört ayı geride bırakan hükümetin tecrübe kazanması gerektiğini aktaran halk, çabalarının olduğunu ancak yeterli düzeyde olmadığını söyledi ve vatandaşın isteklerinin karşılanması noktasında hükümetin eksik kaldığının altını çizdi.

Öte yandan bazı vatandaşlar ise, hükümetin zaman geçtikçe daha iyi işler yapmak adına ümitli olduğunu da ifade ederek hükümetin ilk kurulduğu zamanlarda oluşan yanlış algıyı düzeltmek adına olumlu adımlar atma çabalarının da göz ardı edilemeyeceğini kaydetti.

Cemal Gülercan (32-Esnaf): "3 parti başkanının da hükümet konusunda pek tecrübeleri yok"

"Hükümetimiz, yaratılan algıya yeterince cevap veremedi. Elbette ki mevcut hükümette olan 3 parti başkanının da hükümet konusunda pek tecrübeleri yok. Buna rağmen ellerinden gelen çabayı göstermeye çalışıyorlar. Popülist yaklaşımlardan uzak, halkın taleplerine cevap verme konusunda daha çok çaba gösterirlerse, yerel seçim sonrası halkın yaşamını kolaylaştıracak icraatların daha çok gündeme gelmesini bekliyorum. Sonuç olarak, bizler tarafından hükümete getirilen bireylerin daha başarılı olmasını istemek en doğal hakkımız."

Ekram Tayfur (61-Esnaf): "Bir şapkaya 4 baş sığmaz"

"Hükümetimizde ses var, fakat görüntü yok. Bana göre bir şapkaya 4 baş sığmaz. Ben başarılı olacaklarını düşünmüyorum, çok sürmez. Değişen hiçbir şey yok. Küstüm, oynamam deyip, birbirleri ile çekişmekten milletin dertlerini çözemiyorlar."

Hasan Rüstemoğlu (33-Öğretim görevlisi): "Reform çabaları var ancak henüz yeterli düzeyde değil"

"4'lü koalisyon hükümeti bir önceki UBP-DP koalisyonuna göre daha başarılı. Birtakım reform çabaları var ancak henüz yeterli düzeyde değil. Bir de seçim öncesi CTP HP ve TDP birtakım ciddi reformlardan bahsetmişlerdi ki bunlardan birincisi polisin sivile bağlanması, ikincisi eski başbakan Özgürgün'ün banka hesabındaki şaibeli hareketlerin incelenmesi ve üçüncüsü de dokunulmazlıkların kaldırılması idi bunlar gerçekleşmediği sürece sağlam bir güven ortamı tesis edilemeyecek ve reformlar yüzeysel kalacaktır. Hükümet dışarıdan uyumlu görünür ve hizmet vermek adına çabaları olduğunu düşünüyorum."

Özdeş Yaşın (31-Esnaf): "Tecrübeleri yok"

"Çok genç bir yapıdan oluşan hükümetimizin biraz zamana ihtiyacı var. Koalisyondan ümitliyim, çünkü çabalıyorlar ve bir şeyler yapmaya gayret ediyorlar, görüyorum. Tecrübeleri yok.Fakat zaman geçtikçe daha başarılı olacaklarını düşünüyorum. Alanında kendini geliştiren insanlardan kurulu bir hükümet ve milletvekilliğini kaybetmekten korkmayan ve hizmet vermek isteyen insanlar."

Ahmet Mağusalı (78-Kasap): "Tecrübeye ihtiyaçları var"

"Çaba harcadıklarını, hizmet vermek için gayret gösterdiklerini düşünüyorum. Hükümetimizin ilk kurulduğunda olumsuz bakıyordum, fakat sonradan fikrim değişti ve iyi niyetlerine olan inancım arttı. Uyumlu çalıştıklarını düşünüyorum, fakat tecrübeye ihtiyaçları var. Zaman geçtikçe daha güzel işler yapacaklarını düşünüyorum."

Samet Gölgesiz (31-Esnaf): "Tecrübe kazanmaları gerekiyor"

"Ben, yeni kurulan hükümetimizden ümitliyim. Açıkçası ilk zamanlarda bu kadar iyi olacaklarını beklemiyordum, fakat gün geçtikçe bir şeyler başaracaklarına inancım arttı ve artmaya da devam ediyor. Tecrübe kazanmaları gerekiyor. Zaman geçtikçe başarılarının da artacağına inanarak, hükümetimizi destekliyorum."

Evran Özpınarlı (31-Kasiyer): "Tam manasıyla icraat göremedik"

"Bence hükümetimiz güzel işler yapmak için çabalıyor. Biraz daha insanların haklarına sahip çıkarak hareket etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Denetimleri sıklaştırmaları gerekiyor. Mesela, otellerde mahkeme kararına rağmen hala plaj ücreti alıyorlar. Hükümetimizin bunu denetlemesi gerektiğini düşünüyorum. Genel olarak gayret var, ancak tam manasıyla icraat göremedik."

Yusuf Oktan (46-İşçi): "Tecrübesizler"

"Hükümetten henüz bir şey göremedik. Bana göre tecrübesizler. Vatandaşın isteklerini karşılayamıyorlar."

İlker Atıl (35-İşletmeci): "Tecrübe kazandıkça daha güzel işler yapacaklarına olan inancım tam"

"Koalisyon hükümetimizden memnunum. Kısa zamanda güzel işler başardılar. Tecrübe kazandıkça daha güzel işler yapacaklarına olan inancım tam. Kısa sürede güzel işlere imza attılar. Halka hizmeti seven kadrolardan oluşan hükümetimizin genel anlamda iyi olduğunu düşünüyorum."

Turuğsan Tünay (43-Büfeci): "Zaman geçtikçe daha iyi olacaklarını düşünüyorum"

"Çaba var. Zaman geçtikçe daha iyi olacaklarını düşünüyorum. Zor ve ciddi konularda karar almaya çalışıyorlar. Örnek olarak da; Kamu Yönetimi Yasası'nı kökten değiştirmeye çalışıyorlar, bu iyi bir adım. Uyumlu çalıştıklarını düşünüyorum. İlk kurulduğu günden beri başarılı olacaklarına dair umudum vardı. Çatlak seslere rağmen ciddi kararlar almak için uğraşıyorlar. Bence hükümetimiz başarılı."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.