İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Dayakçı polis davası ceza kararı bugün açıklanıyor

Dayakçı polis davası ceza kararı bugün açıklanıyor

Ziyamet Polis Karakolu'nda 2016 yılında Zeki Yorgancıoğlu'nu darp etmekle yargılanan polis çavuşu Mehmet Özcan "Ciddi darp" davasından suçlu bulundu. Mahkeme Özcan ile ilgili ceza kararını bugün okuyacak.

Yayın Tarihi: 25/09/18 07:41
okuma süresi: 3 dak.
Dayakçı polis davası ceza kararı bugün açıklanıyor
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Ziyamet Polis Karakolu'nda 2016 yılında polisin "Cinsel saldırı" suçlaması ile şüpheli olarak yanlış şahsın ismine ulaşmasının ardından tutuklanan Zeki Yorgancıoğlu'nu ciddi şekilde darp ettiği iddiası ile yargılanan polis çavuşu Mehmet Özcan aleyhindeki mahkumiyet kararı dün okundu. Özcan'ın suçu kabul etmemesi nedeni ile duruşmaya gidilen davada sanık polis çavuşu "Zor kullanma yetkisinin sınırının aşılması" davasından beraat ederken, "Ciddi darp" davasından suçlu bulundu. Mahkeme sanık Özcan hakkındaki ceza kararını İskele Kaza Mahkemesi'nde bugün okuyacak. Polis çavuşu Özcan aleyhindeki ceza kararının açıklanmasından önce dün tutuklanarak cezaevine gönderildi.

TUTUKLAMA AŞAMASINDA HATALI İCRAAT ZİNCİRİNE VURGU

Polis çavuşu Mehmet Özcan aleyhindeki kararı davanın duruşmasını yürüten Yargıç Umut İnan okudu. Sanık Özcan'ın aleyhindeki davaları kabul etmemesinin ardından davanın duruşmasının yapıldığını belirten Yargıç İnan duruşma süresince İddia Makamı'nın 27 tanık dinlettiğini, sanık Özcan'ın ise mahkemede yeminli şahadet sunmasının ardından Müdafaa Makamı'nın 3 tanık dinlettiğini, davada 26 emarenin mahkemeye sunulduğunu kaydetti. Müşteki Zeki Yorgancıoğlu'nun 31 Temmuz 2016 tarihinde Mehmetçikte H.Ç isimli zihinsel engelli şahsın cinsel saldırıya uğraması ile ilgili tutuklandığını, mahkemede sunulan ifadelerin incelendiği zaman ise tutuklamanın usulüne uygun yapılmadığını belirtti. Kararında Yorgancıoğlu'nun tutuklanması sırasında hatalı icraat zincirine vurgu yapan İnan, tutuklamada yanlış şahsın tutuklanmasının yanında, Zeki Yorgancıoğlu'nun tutuklanması sırasında usulün en başından beri yanlış olduğuna işaret etti. Yargıç İnan, kararının başında olayın bir polis karakolunda gerçekleşmesi nedeni ile tanıkların tümünün polis mensubu olduğunu, her ne kadar da bir polis memurunun mahkemeye sunduğu şahadetinin tam ve eksiksiz olması gerekse de tanık olarak dinlenen polis mensuplarının görev arkadaşlarını koruyup kollamak isteyip taraflı şahadet verecekleri konusunda mahkemenin kendisini uyardığını kaydetti. Gerek mahkemede dinlenen tanık şahadetleri, gerek sunulan ifadeler gerekse yapılan beyanları titiz bir şekilde inceleyen mahkeme, dava konusu olan "Zor kullanma yetkisinin sınırının aşılması" suçunun unsurlarının oluşmadığını kaydederek Mehmet Özcan'ın bu davadan beraat ettiğini açıkladı. Yargıç İnan, sanığı hakkındaki "Ciddi darp" davasından mahkum ederken, İddia Makamı'nın sanığın müşteki Zeki Yorgancıoğlu'na tokat vurduğunu makul şüpheden ari ispatladığını kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.