İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

"Bakanlık ders kitaplarını önce özel okullara gönderdi"

"Bakanlık ders kitaplarını önce özel okullara gönderdi"

KTÖS eski Başkanı Saygun, Eğitim Bakanlığı'nın elindeki mevcut ders kitaplarını, devlet okullarından önce özel okullara gönderdiğini iddia etti.

Yayın Tarihi: 15/10/18 10:43
okuma süresi: 1 dak.
"Bakanlık ders kitaplarını önce özel okullara gönderdi"
A- A A+
Kıbrıs Postası – Sosyal Medya

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı'nın, yeni eğitim ve öğretim yılında okutulacak ders kitaplarının basımı için ihaleye okullar açılmasına bir haftadan az bir süre kala çıkması, öğrencilerin yeni eğitim yılına kitapsız başlamasına neden olmuştu.

Okullar açılalı 1 ay gibi bir süre geçmesine karşın henüz öğrenciler kitaplarına kavuşmuş değil. Fakat bugün ortaya atılan bir iddia, bakanlığın ciddi bir ayrımcılık yaptığına işaret ediyor.

Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS) eski başkanı Semen Yönsel Saygun kişisel sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı bir gönderide, bakanlığın elindeki mevcut ders kitaplarını, devlet okullarından önce özel okullara gönderdiğini iddia etti.

Saygun'un paylaşımı şöyle: "Bir ay oldu ders kitaplarımız yok. Bir Eğitim Bakanlığı düşünün ki elindeki ders kitaplarını önce özel okullara gönderir. Yazıklar olsun size."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.