İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kanlıköy'deki gölet çöle döndü!

Kanlıköy'deki gölet çöle döndü!

Kanlıköy'deki gölette su tamamen çekildi; geriye binlerce balık ölüsü, iğrenç bir koku ve sinekler kaldı...

Yayın Tarihi: 17/10/18 09:30
okuma süresi: 2 dak.
Kanlıköy'deki gölet çöle döndü!
A- A A+
Kıbrıs Postası - Şüküfe Hansel

Gönyeli sınırları içerisinde bulunan Kanlıköy Göleti tamamen kurudu. Yoğun yağışların yaşandığı geçmişteki bazı dönemlerde taşıp Lefkoşa'yı sular altında bırakan bu gölette Eylül'ün 19'undan itibaren bir damla su kalmadı. Binlerce balık yaşamını yitirdi.

Ülkemizde yağışların azalması ve bilinçsiz kullanım nedeniyle kuruyan ve adeta çöle dönüşen 250 bin metre karelik alanı kapsayan gölet, görenleri hayretler içerisinde bırakıyor.

İçerisinde binlerce balığı barındıran ve doğada yaşayan canlıların da su ihtiyacını karşıladığı bu gölette şimdi kötü koku ve sinekten nefes dahi alınamıyor.

Bölgedeki su kuşlarının nereye gittiği ise bilinmiyor.

Eylül ayı başlarında, Kanlıköy Göleti'nin1 milyon 130 bin metreküp su kapasitesinin yüzde 3'lük kısmında su kaldığı belirtilmişti.

Ancak geriye kalan yüzde 3'lük su miktarı da tamamen yok oldu.

Binlerce balık telef oldu. Ekolojik dengenin ise nasıl bir zarar gördüğünden henüz kimse bahsetmiyor.

Bu arada balıkların bir kısmı, Eylül ayında henüz gölet tamamen kurumadan önce, İçişleri Bakanlığı'nın da girişimiyle Taşkent Doğa Parkı yetkilileri tarafından kurtarılmıştı. İçişleri Bakanlığı, göledin tamamen kurumaması için, bağlantılı bazı akarlardan su alımını da yasaklamıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.