İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Mındıkoğlu, hükümeti istifaya çağırdı...

Mındıkoğlu, hükümeti istifaya çağırdı...

Memur-Sen Genel Başkanı Kağan Mındıkoğlu, ülkedeki kaos ortamının devam ettiğini, bu süre içerinde dün Maliye Bakanlığı'nda hayat pahalılığı konusunda bir toplantı yapıldığını ve başta Hür-İş federasyonu olmak Üzere federasyona bağlı sendikaların hiç birinin toplantıya çağrılmadığını belirtti.

Yayın Tarihi: 17/10/18 15:23
okuma süresi: 2 dak.
Mındıkoğlu, hükümeti istifaya çağırdı...
A- A A+
Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Eğitim Bakanı Cemal Özyiğit, Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan'ın da katıldığı toplantıda, ne tür hesapların yapıldığını soran Mındıkoğlu, hükümeti samimiyetsizlikle suçladı.

Ülkede en çok üyeye sahip federasyon olan Hür-İş'in dahi yer almadığı toplantıda ayrımcılık yapıldığını dile getiren Mındıkoğlu, hükümeti ve bürokratlarını "iş bilmezlikle" suçladı.

Mındıkoğlu açıklamasında, asgari ücretin dövizde yaşanan gelişmeler sonucu eridiğini, dövizin sürekli düşüşte olduğunu belirterek, akaryakıtta, ne tüp zammında bir geri adım atılmadığını da eleştirdi.

Daha önce de Maliye Bakanı Serdar Denktaş'ın 5 sendika temsilcileriyle hükümetin ekonomik tedbir konusundaki çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunduğunu hatırlatan Mındıkoğlu, bu durum karşısında hükümetin amacının ne olduğunu öğrenmek istediklerini belirtti.

Devlette tasaruf edecek bir çok alan olduğunu da söyleyen Mındıkoğlu, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Başbakan Yardımcılığı'nda bulunan örtülü ödeneklerle ilgili neden tasarufa gitmediğini belirtti.

Muhalefette makam aracı kullanan Bakanları eleştirenlerin şimdi o makamlarda gezdiğini de dile getiren Mındıkoğlu, tasaruf ve tedbirlerin önce en tepeden başlaması gerektiğini söyleyerek, hükümeti derhal istifa etmeye çağırdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.