İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

"İzolasyon ve ambargo söylemi kadük oldu"

"İzolasyon ve ambargo söylemi kadük oldu"

KTSO, 8 üreticisiyle ilk kez SialParis Gıda Fuarı'nda...

Yayın Tarihi: 21/10/18 17:44
okuma süresi: 3 dak.
"İzolasyon ve ambargo söylemi kadük oldu"
A- A A+

Kıbrıs Türk Sanayi Odası (KTSO) Fransa'nın Başkenti Paris'te 1960'lı yıllardan beri düzenlenen ve dünyanın en önemli gıda ihtisas fuarları arasında yer alan Sial Paris Gıda Fuarı'na 8 üretici firmayla ilk katılımını gerçekleştirdi.

KTSO Fuar Koordinatörü ve Dış İlişkiler Sorumlusu Çağlar Türk, Sial Paris Gıda Fuarı'na İlk kez katılım gerçekleştirdiklerini dile getirerek, "Sial Fuarlar serisinin Sial Abu Dabi Fuarı'na daha önceden katılım gerçekleştirdik. İlk kez Avrupa topraklarında bu denli önemli bir fuara katılıyoruz. Üretim kalitemizin her geçen gün artması, bizlerin bu fuarlarda yer almamıza olanak sağlıyor. Ekonomik ve toplumsal problemlerin çok ön planda bulunduğu son zamanlarda kendimizi bu endeksleme yerine, daha kaliteli üretim ve dışa açılmayı hedeflemeliyiz. Üreticilerimiz de bunu yapıyor. İzolasyon ve ambargo söylemi artık kadük oldu ve kadük olmak zorunda. Bunuengelleyici neden olarak ortaya koymak ve dünyadan kopmak yerine, daha kaliteli ve rekabet edebilir üretimle ürünlerimizi pazarlamamızın önünde hiçbir engelin almadığını, dünyanın önde gelen gıda sektörlerinin bir araya geldiği böylesine önemli fuarlarda görüyoruz ve mal satabiliyoruz" diye konuştu.

Oda Basın Danışmanı Hüseyin Ezgin'in verdiği bilgiye göre, North Cyprus markası adı altında şemsiye stand olarak düzenlenen organizasyonda üretici 8 gıda firması ürünlerini Hol 3'de tanıtıyor. KTSO standında ise ziyaretçilere Kuzey Kıbrıs ürünleri ve ihracatı hakkında broşür ve bilgi veriliyor. 21-25 Ekim tarihleri arasında, 09.00-17.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak fuarda North Cyprus markası altında sergilediğimiz ve tattırdığımız ürünlerimiz şöyle:

"Ev yapımı limonata, helva, tahın, pekmez, tüm kahve çeşitleri, alkollü içkiler, turşu, macun, reçel ve marmelat çeşitleri, lokum ve baklava"

Fuara katılan firmalar:

"Delmona Global Trading Ltd. (Lemonadda) , Altındemirİth.İhr. şti LTD. (Defne Helva) OldJhonTradingLTd. (Girne Con Kahve), Selim ve Oğlu Ltd. (Sema), Arsal Gıda San Ltd.,ÖzerlatLtd. (Özerlat Kahve), Ece Ticaret ve San. Ltd(Petek) ve Helvasan Ltd."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.