İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

CTP'li gençler barış isteklerini Brüksel'e taşıdı

CTP’li gençler barış isteklerini Brüksel’e taşıdı

CTP Gençlik Örgütü üyeleri geçtiğimiz hafta iki farklı program çerçevesinde Brüksel'e giderek temaslarda bulundu.

Yayın Tarihi: 12/11/18 13:36
okuma süresi: 3 dak.
CTP’li gençler barış isteklerini Brüksel’e taşıdı
A- A A+
Avrupa Parlementosu'nda düzenlenen konferanslara ve eğitim seminerlerine katılan gençler, barış istençlerini dünyanın dört bir yanından gelen katılımcılara duyurdu.

Avrupa kurumlarının yapısı ve işleyişini öğrenme fırsatı yakalayan gençler, Avrupa Parlementosu gruplarından ALDE'nin "Hearing on Cyprus" konulu konferansına da katıldı. Eski Başmüzakereci ve Ekonomi ve Enerji Bakanı Özdil Nami, CTP milletvekili Fikri Toros ve eski BM Genel Sekteteri Kıbrıs Özel Temsilcisi Alexander Downer'ın konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte gençler, Kıbrıslı Rum müzakereci Andreas Mavroyannis'e sorular sordu.

SOL, POPÜLİZMİ YENEREK YENİDEN UMUT OLABİLİR

CTP Gençlik Örgütü ayrıca EDON ile düzenlenen "Reunite_Cy" programı katılımcıları olarak, Avrupa Parlementosu'ndaki GUE/NGL grubunun düzenlediği, "Avrupa'da Aşırı Sağ'ın Yükselişi" konulu panele katıldı.

Panelde Avrupa'daki Sol partilerin tutarsız politikalarına işaret eden gençler, tutarlı politikalarla Sol'un, popülizmi yenerek yeniden umut olabileceğine dair olan tespitlerini paylaştı.

KIBRIS SORUNU KONUSUNDA MUHATAPLAR BİLGİLENDİRİLDİ

Temaslarda bulunan gençler, AP milletvekilleri Takis Hadjigeorgiou ve Neoklis Sylikiotis ile de görüştü.

Kıbrıs'ta çözümün gerekliliğinin altının çizildiği görüşmenin ardından CTP Gençlik Örgütü'nün tam üye olduğu Avrupalı Genç Sosyalistler'in Genel Sekreteri Tuulia Pitkanen ve Başkan Yardımcısı Catalina Stefanescu ile toplantı yapıldı.

Kıbrıs'ın kuzeyindeki siyasal durum hakkında bilgilendirmede bulunan gençler, Kıbrıs'ın kuzeyinde düzenlemeyi planladıkları etkinlik ile ilgili görüşlerini de paylaşarak Avrupalı Genç Sosyalistleri adaya davet etti.

GENÇLERDEN FEDERAL ÇÖZÜME BAĞLILIK

Verimli geçen ziyaretlerin ardından CTP Gençlik Örgütü Merkez Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada örgütün Kıbrıs'ta BM parametreleri altında iki toplumlu, iki bölgeli, siyasal eşitliğe dayalı ve tek uluslararası kimlikli Federal çözüme bağlılığının altı çizilirken, hem iç siyasette hem de uluslararası alanda sonuna kadar Kıbrıslı Türkler'in varoluş mücadelesinde öncü olunacağı vurgulandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.