İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Doğal afet sigortası yaptırmayanlar yandı!

Doğal afet sigortası yaptırmayanlar yandı!

Ülke genelinde etkili olan olumsuz hava koşulları, üç cana, bir kayba ve binlerce liralık maddi hasara yol açtı. Onlarca araç sular altına kalırken, bir o kadar da ev suya gömüldü. Gözler, bu zararın nasıl karşılanacağına çevrildi.

Yayın Tarihi: 08/12/18 12:23
okuma süresi: 4 dak.
Doğal afet sigortası yaptırmayanlar yandı!
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ertuğrul SENOVA

Son günlerde, ülke genelinde yaşanan kötü hava şartları ve buna bağlı gelişen 'felaket' Ciglos'ta dört canı birden aldı. Ülkeyi derin bir hüzne sokan olayın yanında felaket, binlerce liralık maddi hasara da yol açtı.

Özellikle Girne ve Dikmen bölgelerinde alt yapı çöktü, pek çok insanın evi ve aracı sular altında kaldı.

İtfaiye, Sivil Savunma ekipleri ve bölge halkı felaketzedelerin yardımına koşsa da, ev ve araçlarda yaşanan maddi hasarın, yine 2010 yılında gerçekleşen sel felaketinin 40 bin TL'lik faturasından katlarca fazla olacağı ifade ediliyor.

Peki, bu zarar nasıl karşılanacak? Evlerden ziyade, araçlarda yaşanan hasarla ilgili ilk akla gelen öneri sigorta.

DOĞAL AFETLERLE İLGİLİ MADDEYİ TERCİH ETMİYORUZ

Konuyla ilgili Kıbrıs Postası muhabirinin ulaştığı Sigorta ve Reasürans Şirketler Birliği Başkanı Ülker Fahri, bu önerinin pek de işe yarayamayacağı yönünde görüş belirtti. Zira Fahri, ülke olarak sigorta poliçesinde doğal afetlerle ilgili maddeleri pek de tercih etmediğimizi ifade etti.

YALNIZCA BANKA KREDİSİ İLE ALINAN ARAÇLARDA DOĞAL AFET SİGORTASI MEVCUT

Buna rağmen, araçlarda yapılan doğal afet sigortası, konutlarda yapılanlardan çok daha fazla. Fahri, bu durumun sebebini şöyle açıklıyor:

"Araçlarını kredi çekerek alan vatandaşa banka, tüm tedbirleri almasını söylüyor. Sel, dolu, hırsızlık, yangın gibi pek çok konuda bankalar, araçların sigortalanmasını talep ediyor. Bu sayede kredi aracılığıyla alınan tüm araçlarda doğal afet sigortası mevcut."

NEDEN DOĞAL AFET MADDESİ TERCİH EDİLMİYOR?

Araç, konut ve iş yeri sigortalarının ülkedeki mevcut durumu konusunda da bilgiler veren Fahri, insanların doğal afet maddesini tercih etmeme sebebini ek ücrete bağlıyor. Poliçenin oluşumu sırasında şirket yetkilisinin, müşteriye detaylı ve açık bilgiler verdiğini belirten Fahri, müşterinin ful kasko konusunda genellikle kaza sonrası karşı tarafı veya kendi hasarını ödeyebileceği maddeleri tercih ettiğini ifade etti. Olumsuz bir durum halinde 24 saat ulaşılabilecek yol asistanı, aracın tamiri sırasında müşteriye yeni bir araç temin edilmesi veya doğal afet halinde aracın tamir edilmesi maddelerinin ek ücrete tabi olduğunu belirten Fahri, vatandaşın bu tip hizmetleri pek tercih etmediğini kaydetti.

"ZORUNLU BİR SİGORTA YASASI GETİRİLMELİ"

Ev ve iş yeri sigortalatması konusunda doğru olanın, devletin ilgili bir yasa türetmesi olduğuna dikkat çeken Fahri, "Zorunlu bir sigorta yasası getirilmeli" ifadesinde bulundu.

BELEDİYELERİN ALTYAPILARI SİGORTALI DEĞİL…

Özellikle Lapta ve Dikmen'de yaşanan yıkımla ilgili konuşan Fahri, sel sonucu yıkılan altyapıların hiçbirinin sigortalı olmadığını, dolayısıyla belediyelerin ciddi bir maddi zora gireceğini ifade etti. Yine Dikmen'deki pek çok evin sigortalı olmadığından söz eden Fahri, özellikle Lapta'da yaşam süren tüm İngiliz vatandaşlarının evlerini sigortalattığını kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.