İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Bankalara 'döviz krizi' komisyonu!

Bankalara ‘döviz krizi’ komisyonu!

Vatandaş, hükümetin aldığı döviz krizi tedbirleri kapsamında bankalara başvurup borcunu yeniden yapılandırırken ek ücret alınmayacağının açıklanmasına rağmen bankalara farklı isimlerde komisyon ödüyor.

Yayın Tarihi: 14/12/18 07:43
okuma süresi: 3 dak.
Bankalara ‘döviz krizi’ komisyonu!
A- A A+
Kıbrıs Postası - Vatan Mehmet

Kıbrıs Postası'na ulaşan bazı vatandaşlar, borçlarını yeniden yapılandırmayla ilgili bankalardan yanıtlarını geç aldıkları gibi üstüne üstlük yeniden yapılandırma komisyonu ücreti ödemek zorunda kaldıklarını ifade ettiler…

Vatandaşlar "Zaten bir borcu tedbir kapsamında yapılandırıyoruz üstüne bir de ücret ödemenin anlamı ne" diye sorarken bu konuda gerek hükümetin doğrudan gerekse de Bankalar Birliği'nin tavsiye kararlarının denetlenmesi gerektiği görüşünde...

AND: "BİZDE ULUSLARARASI BANKACILIK YOK"

Öte yandan Kıbrıs Postası'na konuşan Faiz Mağdurları Derneği Başkanı Kazım And, söz konusu tedbirlerin zaten pansuman niteliğinde olduğunu ifade ederek yüzde 18-20-23 faizle borçlanmış vatandaşın yeniden yapılandırılırken bu kez yüzde 30-35-45'le borçlandırıldığını kaydederek "bizde uluslararası bankacılık yok. Elinde kuruşu kalmayan vatandaşlar var!…" diye konuştu.

Konuyla ilgili Ağustos ayı sonunda Merkez Bankasına bazı şikâyetler gitmiş, kararın uygulamada olduğu, buna rağmen vatandaşlara uygulamada sıkıntı yaşanırsa başvurulması çağrısı yapılmıştı.

HÜKÜMET: "PUL PARASI ALINMAYACAK"

Hükümet konuyla ilgili "Bankacılık işlemlerinde devletin banka pulu uygulaması kaldırılıyor. Bankalardan döviz borçlarına karşılık, söz konusu borcun vadesi ya da düzenleme durumunda, senet yenilemesi için alınan pul parasından vazgeçiliyor. Türk Lirası borcu için de aynı uygulama yapılacak. Yeniden yapılandırma durumunda pul parası alınmayacak" açıklaması yapmıştı.

BANKALAR BİRLİĞİ: "DÖNÜŞTÜRME İŞLEMİYLE İLGİLİ KOMİSYON ALINMAYACAK"

Bankalar Birliği ise "Müşterinin yabancı para borcunu TL'ye dönüştürme kararı alınması halinde, erken kapatma ücreti/cezası ile kredilendirme komisyonu/ücreti veya her ne ad altında olursa olsun dönüştürme işlemiyle ilgili yabancı para ve/veya TL hiçbir ücret/komisyon ve benzeri masrafın alınmaması" açıklaması yapmıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.