İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Anastasiadis-Lute görüşmesi 'kritik' geçti...

Anastasiadis-Lute görüşmesi 'kritik' geçti...

Kıbrıs Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis, bu sabah BM Genel Sekreteri Antonion Guterres'in Geçici Özel Temsilcisi Jane Holl Lute'u kabul etti. Görüşme sonrası basına konuşan Rum Hükümet Sözcüsü Prodomos Prodomou görüşmeyi ' kritik' olarak niteledi.

Yayın Tarihi: 16/12/18 17:35
okuma süresi: 2 dak.
Anastasiadis-Lute görüşmesi 'kritik' geçti...
A- A A+

Kıbrıs Postası- Ulaş Barış

Görüşmede Anastasiadis'e Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulides de eşlik ettiği görüşmeye, Rum Müzakereci Andreas Mavroyiannis, Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromos ve Rum Başkanlığı Diplomatik Ofisi Direktörü Kyriakos Kouros de eşlik etti. Lute'un ise toplantıya yalnız katıldığı gözlemlendi.

"Görüşme kritik, Anastasiadis, Lute ile bir kez daha görüşecek…"

Lute, Rum Başkanlık Sarayı'nda yaklaşık olarak iki saat süren toplantı sonrası basına herhangi bir açıklamada bulunmazken, Rum Hükümet Sözcüsü Prodomos Prodomou görüşmeyi ' kritik' olarak niteledi.

Basın mensuplarına görüşmenin içeriği ile ilgili herhangi bir açıklama yapmaktan kaçınan Prodromou "Başkan Anastasiadis, Lute ile yaklaşık iki saat boyunca oldukça yararlı ve kritik bir görüşme yaptı" ifadelerini kullandı.

Rum Hükümeti'nin görüşede Lute'a herhangi yazılı bir belge verilip verilmediğine ilişkin soruya da yorum yapmaktan kaçınan Prodromou, Başkan Anastasiadis'in, Lute-Akıncı görüşmesinin ardından, Lute ile bir kez daha görüşeceğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.