İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Atun: "Ülkeye ucuz enerji sağlanması önemli"

Atun: "Ülkeye ucuz enerji sağlanması önemli"

UBP Milletvekili Sunat Atun, Ekonomi Bakanlığının daire olarak daraltıldığını ancak Kalkınma Bankası ve Serbest Liman gibi önemli kurumları bünyesinde bulundurduğunu kaydetti, ülkenin kalkınması ve gelişmesi için bakanlığın önemine işaret etti.

Yayın Tarihi: 17/12/18 19:05
okuma süresi: 4 dak.
Atun: "Ülkeye ucuz enerji sağlanması önemli"
A- A A+
Atun, ülkede yatırımlar, işsizlik, büyüme, ekonomiye dair rakamlarla bilgiler vererek, ülkede son 1 yılda yatırımların durduğunu, büyümenin açıklanmadığını, ekonominin daraldığını, işsizliğin arttığını, yatırım kaynağı, krediye ulaşımın zorlaştığını, kredi dönüşlerinde düşüş yaşandığını savundu.

Ülkede tüm bunların yakından takip edilip politikalar ve enstrümanlar geliştirilmesi gerektiğini ifade eden Atun, ülke ekonomisi ve ekonomi bakanlığı bütçesi üzerine değerlendirmelerde bulundu, kriz içerisinde olan ülke ekonomisinin geliştirilmesi, büyümesi, yatırımların artması, faiz destekli kredilere ulaşımın sağlanması için yapılması gerekenleri anlattı.

Türkiye'de yılda 2,3 büyüme planlandığını ancak ülkede hiçbir yatırımın önü açılmadan bunun 2,5 katı üzerinde büyüme beklendiğini ifade eden Atun, bu beklentilerin gerçekçi olmadığını söyledi, Atuyn hangi planlamayla 2019 yılı için yüzde 5,5 büyüme beklendiğinin açıklanmasını istedi.

Atun, ülkede her alanda ekonomik daralma yaşandığını savunarak, eğer gerekli önlemler alınmazsa ülke ekonomisinin krizden daha da kötüye doğru gideceğine inanç belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti kaynaklarının gelmemesi ve iç kaynakların geliştirilememesinin ekonomideki daralmayı getirdiğini ifade eden Atun, Türkiye'nin de Mali Protokolü hazırlamamasının krizi, tehlikeyi artırdığını, kara bulutları çoğalttığını savundu.

Atun, hükümetin Mali Protokol, reformlar, özelleştirme özelinde reformlar ve kaynak yaratma konusunda üzerine görevler düştüğünü belirterek, hükümetin bu konuda adım atması gerektiğini kaydetti.

İnşaat sektörüne de gereken önemin verilmesi gerektiğini ifade eden Atun, inşaat sektörünün ülkeye sağladığı ekonomik katkının gözden kaçırılmaması gerektiğini vurguladı. Atun, ülkede gerekli özelleştirmelerin yapılmasının da dış kaynak gelmesi açısından önem taşıdığını ifade ederek, bu krizden kaynak yaratılmadan çıkılmasının zor olduğunu söyledi.

Atun, 2018 yılının bu konuda noksan geçirildiğini, 2019 yılının da böyle geçmesi halinde ülke ekonomisinin alabora olacağını ifade ederek, ya planlı olunacağını ya da ülkenin alabora olmasının izleneceğini kaydetti.

Bunların olacağına yönelik planlamalara yönelik bir adım göremediklerini ifade eden Atun, "Reform yapın" dedi, ülkeyi darboğazdan çıkaracak adımların atılması gerekliliği üzerinde duran Atun, Ercan'da gerekli denetimlere önem verilmesi ve gelir paylaşımının başlamasının ülkeye katkısının ortada olduğunu, bu yüzden yatırım isteyen Gazimağusa Limanı ve telefonda da gerekli adımların atılmasının devlet kasasına olumlu yansıyacağına inanç belirtti.

Bakanlığı döneminde yaptıkları çalışmaları anlatan Atun, gerekli yasaların yapılması, hal yasası, ürün güvenliği gibi yasaların halk sağlığı için de gerekliliğine işaret etti, Sanayi ve Ticaret Dairelerinin iyi çalışmalar sürdürdüğünü, bu çalışmaların halk yararına sürdürülmesini desteklediklerini kaydetti.

KOBİGEM'e de değinen Atun, kurumun YAGA'ya bağlanmasının üzücü bir gelişme olduğunu ifade ederek, iki kurumun birbirinden ayrı olduğunu, burada bir çelişki olduğunu, bakan için de bir şanssızlık olduğunu kaydetti, KOBİGEM yasasının hazırlanıp Meclise getirilmesi halinde destek vereceklerini kaydetti.

Enerji alanına da değinen Atun, ülkeye ucuz enerji sağlanmasının önemine vurgu yaptı, bütçeye oylarının ret olacağını söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.