İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Pilli: "Ülkemize özgü sağlık politikası geliştirilmeli"

Pilli: “Ülkemize özgü sağlık politikası geliştirilmeli”

UBP Milletvekili Ali Pilli, ülkeye özgü sağlık politikası geliştirilmesi gerektiğini belirtti.

Yayın Tarihi: 19/12/18 11:12
okuma süresi: 2 dak.
Pilli: “Ülkemize özgü sağlık politikası geliştirilmeli”
A- A A+
Sağlık sistemini değiştirmeye bir yerden başlanması gerektiğini söyleyen Pilli, gerekli değişikliklerin korkmadan yapılması gerektiğini dile getirdi.

Sağlık personelinin çok zor koşullarda hizmet verdiğine işaret eden Pilli personele hak ettikleri karşılığın verilmesi gerektiğini anlattı.

Sağlıkta kendi kendini kontrol eden bir sisteme ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Pilli, böylece verilen hizmetin kalitesinin de artacağını kaydetti.

Ali Pilli, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ne daha fazla anjiyo aleti sağlanmasını istedi.

Döner sermaye sisteminin getireceği avantajlardan bahseden Pilli, performans sisteminin devreye girmesine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Kamuda görev yapan doktorların ikinci iş yapması konusuna da değinen Pilli, sözleşmeli doktor istihdam edilirken dikkatli olunması gerektiğini anlattı.

Ali Pilli, laboratuvar tetkiklerinin hastaya verilmesi gerektiğini söyledi.

Pilli konuşmasında, Cengiz Topel Hastanesi'ndeki eksikliklere de işaret etti ve Güzelyurt Hastanesi'nin bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyledi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.