İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Sucuoğlu: "Hükümet halkı zehirliyor"

Sucuoğlu: “Hükümet halkı zehirliyor”

Ulusal Birlik Partisi Lefkoşa Milletvekili Faiz Sucuoğlu, "hükümetin ihmal ve başarısızlıklarıyla halkın sağlığını hiçe saydığını" söyledi.

Yayın Tarihi: 21/02/19 15:51
okuma süresi: 3 dak.
Sucuoğlu: “Hükümet halkı zehirliyor”
A- A A+
Sucuoğlu, "devlet laboratuvarının hükümetin hataları nedeniyle çalışmamasından dolayı halkın zehirlenmekte olduğunu" iddia etti.

Faiz Sucuoğlu, "yaklaşık 15 gündür Devlet Laboratuvarı'nda tahlil cihazlarının çalışmadığını, hükümetin 5 bin euro vererek bilgisayar için gereken kartı almaması dolayısı ile halkın zehirlenmekte olduğunu" ifade etti ve "buradaki en büyük sıkıntı milyon dolar değerindeki bu cihazların bir yıl boyunca hiçbir bakımının yapılmamış olmasıdır" ifadelerini kullandı.

UBP Milletvekili Sucuoğlu açıklamasında şunları kaydetti:

"4'lü koalisyon hükümeti artık tamamen ipleri elinden kaçırmış, ülkeyi idare edemez duruma gelmiştir. Devlet Laboratuvarı'nda merkezi sistemin hiçbir şekilde kontrol edilmemiş olması, ufak tefek arızalara müdahale edilmemesi ile sistem çökmüş, bilgisayar kartlarının da yanması ile bu çok önemli yer iş yapamaz duruma gelmiştir.

Yaklaşık iki haftadır yediklerimizin, tükettiğimiz suyun analizi yapılamıyor.

Suda yapılan analiz sadece tuz ve kireç oranlarının saptanması içindir. Sularda herhangi bir mikrobiyolojik araştırma yapılması söz konusu değildir.

Ne yiyoruz, ne içiyoruz bilmiyoruz.

Türkiye'den ithal ettiğimiz meyve- sebze de oradan aldıkları sertifika ile geçiş yapıyor, burada herhangi bir kontrole tabii tutulmuyor.

Ancak umurlarında bile değildir. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'nin arka tarafında duran bir odayı boyadılar, Başbakan 'Adli Tıp Merkezi yaptık' diye övündü. Olacak şey değildir.

Sağlık alanında yapılan bir yenilik, dev bir atılım, yeni bir yasanın oluşumu konusunda hiçbir şey yok. Ne Hasta Hakları Yasası kaldı, ne Genel Sağlık Sigortası kaldı, ne Döner Sermaye kaldı. Hepsi unutuldu, rafa kaldırıldı. Sağlıkta çok ciddi sıkıntılar vardır. İlaç yok. İlaçsızlık dibe vurdu. Vatandaş yazılan 10 ilacın sadece 4'ünü alabiliyor. Enjektörün bile yokluğu yaşanıyor.

Kısacası bu hükümet her alanda olduğu gibi sağlıkta da çok başarısızdır. Yapılması gereken bir an önce istifa etmektir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.