İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

8 Şubat'tan beri ne yediğimiz belli değil

8 Şubat'tan beri ne yediğimiz belli değil

Yaklaşık iki haftadır Devlet Laboratuvarı'nda gıda tahlili yapan cihazın arızası nedeniyle ne pestisit kalıntısı ne de diğer gıda tahlilleri yapılabildi...

Yayın Tarihi: 22/02/19 08:30
okuma süresi: 2 dak.
8 Şubat'tan beri ne yediğimiz belli değil
A- A A+
Kıbrıs Postası

Cihazı çalıştıran elektronik kartın yanması ve bu kartın yedeğinin devlet laboratuvarında hazır tutulmaması nedeniyle 8 Şubat'tan beridir sofralarımıza gelen gıdaların güvenli olup olmadığı bilinmeden tüketildi.

Bakan Erkut Şahali bu durumu doğrularken, 5 Bin Euro değerindeki söz konusu kartın İstanbul'daki firmadan temin edildiğini, yazılımının yüklenmesi ile ya bugün ya da yarın yeniden devreye alınacağını söyledi.

Muhalefet bu durumda iki haftadır gıda denetimlerinden yoksun halk sağlığının tehlikede olduğunu söyledi.

Hükümetin 5 bin Euro vererek bilgisayar için gereken kartı almaması dolayısı ile halkın zehirlenmekte olduğunu" ifade eden eski Sağlık Bakanlarından UBP Milletvekili Faiz Sucuoğlu "buradaki en büyük sıkıntı milyon dolar değerindeki bu cihazların bir yıl boyunca hiçbir bakımının yapılmamış olmasıdır" ifadelerini kullandı.

Sucuoğlu "4'lü koalisyon hükümeti artık tamamen ipleri elinden kaçırmış, ülkeyi idare edemez duruma gelmiştir. Devlet Laboratuvarı'nda merkezi sistemin hiçbir şekilde kontrol edilmemiş olması, ufak tefek arızalara müdahale edilmemesi ile sistem çökmüş, bilgisayar kartlarının da yanması ile bu çok önemli yer iş yapamaz duruma gelmiştir. Yaklaşık iki haftadır yediklerimizin, tükettiğimiz suyun analizi yapılamıyor" şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.