İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Polis karakola götürseydi cinayet işlenmeyecekti!

Polis karakola götürseydi cinayet işlenmeyecekti!

Girne Polisi, Corner Restoran'da birbirine giren Nijeryalı 25 yaşındaki Walshak Augustine Ngok'u ve O'nun cinayet zanlılarını serbest bırakınca Ngok'un ertesi gün cesedi bulundu...

Yayın Tarihi: 24/04/19 07:49
okuma süresi: 2 dak.
Polis karakola götürseydi cinayet işlenmeyecekti!
A- A A+
Kıbrıs Postası - Serhat İncirli

Polisin, Nijeryalı 25 yaşındaki Walshak Augustine Ngok cinayetini "önleyebileceği" ama "basit bir kavgadan cinayet mi işlenecek?" diyerek, cinayet zanlısı ya da zanlılarını ve maktulü serbest bıraktığı öğrenildi.

Ngok'un, iki kadın ve bir grup erkekle birlikte, 19 Nisan Cuma akşamı Girne Tarihi Limanı'ndaki Corner Balık Restoranı'nda yemek yediği sırada başka bir grupla kavgaya karıştığı öğrenildi.

Restoran işletmecisinin polisi araması üzerine, polis ekipleri limanda birbirini tekme, tokat, yumruk sallayan grubu aldı ama karakola götürmek yerine, evlerine gitmeleri için Girne Merkez'de vasıta bulabilecekleri bir yere bıraktı.

Polisin serbest bıraktığı grubun ise daha sonra kavgaya devam ettiği öğrenildi. Kavganın ardından da Ngok'un cansız bedeni Haspolat - Taşkent Anayolu üzerinde TMT Anı ormanına dönülen toprak yol girişinde bulundu.

Görgü tanıkları, grubun ciddi derecede alkol aldığını ve yaklaşık bin 500 TL'lik hesap ödediklerini kaydetti.

Bir görgü tanığı, "Polisimiz kavgayı ayırdı ve olayın bittiğini sandı. Ama, çok farklı bir kültür. Çok farklı anlayışta insanlar. Bence farklı kültürü iyi analiz edemeyen polis, olayın büyüyeceğini de tahmin etmedi. Kavgaya karışanlar, alkollüydü. Karakola götürülseler ve ayılıncaya kadar orada tutulmuş olsalardı, cinayet işlenmeyecekti" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.