İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Maaşlar tamam, hükümet devam

Maaşlar tamam, hükümet devam

Maliye Bakanı Serdar Denktaş, Piyangolar ve bir başka devlet mevduatını kullanarak maaşları borçlanmadan ödeme yönetimi ortaya koyunca hükümet krizi atlatıldı. Bugün müsteşarların da dahil olacağı genişletilmiş ve ucu açık Bakanlar Kurulu toplantısı yapılıyor.

Yayın Tarihi: 26/04/19 08:30
okuma süresi: 2 dak.
Maaşlar tamam, hükümet devam
A- A A+
Rasıh Reşat

Hükümet dün gerçekleştirdiği Bakanlar Kurulu toplantısında Maliye Bakanı Serdar Denktaş'ın mali tablo ile ilgili ayrıntılı sunumu ve Nisan maaşlarının ödenmesi ile ilgili eksik kalan 58 milyon TL'lik dilimin temini için önerdiği yol sonrasında hükümet krizi şimdilik atlatıldı.

Halkın Partisi'nin önceki akşam gerçekleştirdiği Parti Meclisi toplantısında borçlanarak maaş ödenmesine karşı bir tavır geliştirmesi üzerine tansiyonu yüksek bir şekilde başlayan Bakanlar Kurulu, Maliye Bakanı Denktaş'ın yaptığı mali projeksiyon ve devletin iki kaynağını harekete geçirmesi ile olası maaş krizi atlatılmış ve hükümetin ömrü de uzamış oldu.

Maliye Bakanlığı Spor Dairesi Piyangolar Birimi'nin hesabında duran 30 milyon TL'lik bir kaynağı ve devletin bir başka banka hesabında bekleyen 25 milyon TL'lik bir başka kaynağı kullanarak elde ettiği 55 milyon TL ile maaşlar için eksildiği 58 milyon TL'nin büyük bir kısmını çözerken, bugün ve hafta başı yapılacak tahsilatlarla geriye kalan 3 milyon TL'yi tamamlamayı öngörüyor.

Bakanlar Kurulu bugün saat 10.00'da yeniden toplanacak ve her bakanlığın müsteşarının da hazır olacağı 24 kişilik genişletilmiş bir bakanlar kurulu toplantısı yapacak.

Maliye Bakanı Serdar Denktaş'ın kabineye yaptığı sunuma göre Nisan ayı maaşları ödendikten sonra, kamu gelirlerinin artmaya başlayacağı ve yılsonuna kadar kamu personelinin maaşlarının ödenmesinde herhangi bir sıkıntı görülmeyeceği mesajını verdiği öğrenildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.