İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

460'ıncı günde bitti

460'ıncı günde bitti

KKTC'de ilk kez kurulan bir dört partili koalisyon hükümetinin ömrü 460 gün sürdü. Ancak hükümetin 460'ıncı günü hükümetin en hareketli ve gergin günü olarak kayıtlara geçti.Bu gergin 460'ıncı güne giden iki haftalık süre Kudret Özersay ile Serdar Denktaş arasında karşılıklı hamlelerle geçti.

Yayın Tarihi: 09/05/19 07:38
okuma süresi: 2 dak.
460'ıncı günde bitti
A- A A+
Kıbrıs Postası

Ülke güne Halkın Partisi'nin 17.00'de başlayacak Parti Meclisi toplantısından çıkacak sonuca kilitlenirken, Demokrat Parti Genel Başkanı Serdar Denktaş hiç kimsenin beklemediği bir hamle yaptı ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa ettiğini tam da HP Parti Meclisi'nin başlama saatinde kamuoyu ile paylaştı.

Gündeme bomba gibi düşen istifa açıklamasında, hükümetin devamı halinde desteğinin süreceğini açıklarken dilekçesinde tartışılan konulara ilişkin "dokunulmazlığının kaldırılması" talebini de Başbakana iletti.

Halkın Partisi Parti Meclisi'nin 5 saat süren toplantısın sonunda yapılan açıklamada ise 55 karşısında 4 oyla hükümetten çekilme kararı alındı.

Başbakan Tufan Erhürman ise bugün saat 10.00'da Cumhurbaşkanı'na hükümetin istifasını sunacağını açıkladı.

Haberi canlı yayında Gökhan Altıner'in konuğu iken alan UBP Genel Başkanı Ersin Tatar ise HP ile UBP'nin 30 Milletvekili desteğine sahip olabileceğini ifade ederek hükümet kurmaya istekli olduğunu işaret etti, ancak HP'nin herhangi bir hükümet formülü için yeni bir parti meclisi toplantısı yapacaklarını işaret etti.

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı ise "UBP ve HP kurulur... Mali Protokol hemen imzalanır ve para akışı başlar. UBP bu işleri iyi beceren bir siyasi partidir" değerlendirmesini yaptı. Arıklı, UBP - HP olmaması halinde UBP-DP azınlık hükümetine destek vermeye de hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Sonuçta CTP-HP-DP-TDP dörtlü koalisyon hükümeti 460'ıncı günde son buldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.