İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Geciken burslar yeni hükümeti bekliyor!

Geciken burslar yeni hükümeti bekliyor!

Hem yurtiçi hem de yurtdışında öğrenim gören ve burs hakkı elde eden binlerce öğrenci, Nisan ayı okul harçlarını ödemek için Maliye Bakanlığı'nı; Bakanlık ise nakit akışı için yeni kurulacak hükümeti bekliyor.

Yayın Tarihi: 18/05/19 09:51
okuma süresi: 3 dak.
Geciken burslar yeni hükümeti bekliyor!
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ertuğrul SENOVA

Hem yurtiçinde hem de yurtdışında öğrenim gören ve okul harçlarını, devletten aldıkları bursla karşılayan binlerce öğrencinin Nisan ayı bursları henüz hesaplarına yatmadı.

Maliye Bakanı Serdar Denktaş'ın istifası sonrası, burs konusunda kaygılanan bazı öğrenci ve veliler Kıbrıs Postası'na ulaşarak burs yatırımlarının ne zaman gerçekleşeceğini sordu.

Konuyu araştıran Kıbrıs Postası, ilk olarak Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı, Yükseköğretim ve Dış İlişkiler Müdürü Ziya Öztürkler'le görüştü.

ÖZTÜRKLER: "MALİYE'DEKİ SIKINTIDAN ÖTÜRÜ GECİKME YAŞANIYOR"

Öztürkler, burslara ilişkin bordronun her ayın 20'sinde yazılarak Maliye Bakanlığı'na gönderildiğini, Nisan ayına ilişkin bordronun da yazılıp gönderildiğini belirterek, "Ayın ilk haftasında yatması gerekiyordu. Fakat Maliye Bakanlığı'ndaki sıkıntıdan ötürü bir gecikme yaşanıyor" dedi.

"NAKİT SIKINTISINDAN ÖTÜRÜ ÖDEME ÇIKMADI"

Faturaları Maliye Bakanlığı'na gönderdiklerini ve Bakanlık yetkilileri ile istişare içinde olduklarını belirten Öztürkler, "Şuan mali bir yetersizlik mevcut. Burslar için bir bütçe ayrılmış durumda fakat Maliye'deki nakit sıkıntısından ötürü ödemenin çıkmadığını öğrendik" dedi.

"EĞİTİM BAKANLIĞI AÇISINDAN BİR SORUN YOK"

Öztürkler, "Muhtemelen yeni hükümetin kurulmasını ve gerekli kaynağın yaratılmasını bekliyorlar" diyerek, "Eğitim Bakanlığı açısından bir sorun yok. Bordrolar normal şartlarda, gününde gönderildi. Ödeme akışındaki sıkıntı Maliye'den kaynaklanıyor" ifadelerinde bulundu.

DENKTAŞ: "BÜYÜK ÖDEMELER YENİ KURULACAK HÜKÜMETİ BEKLİYOR"

Maliye'deki sıkıntıya ilişkin, geçtiğimiz günlerde istifasını sunan fakat görevini henüz iade etmeyen Maliye Bakanı Serdar Denktaş'la görüşen Kıbrıs Postası, ödemenin, yeni hükümeti beklediği yanıtını aldı.

Denktaş, "Şu an için küçük ödemeleri yapıyoruz. Ama büyük ödemeler yapılmıyor. Büyük ödemeler için yeni hükümetin kurulması bekleniyor" ifadelerinde bulundu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.