İÇ HABERLER
okuma süresi: 1 dak.

Kıbrıs Türk gençleri, 100. yıl kutlamaları için Ankara'da

Kıbrıs Türk gençleri, 100. yıl kutlamaları için Ankara'da

Kıbrıs İlim Üniversitesi Kıbrıs Araştırmaları Merkezi tarafından planlanan ve 18 – 21 Mayıs 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan "100 Yıl Önce Olduğu Gibi: Türkiye ile Birlikte'' başlıklı etkinlikte KKTC'li öğrenciler Milli Mücadele coşkusunu Ankara'da yaşadı.

Yayın Tarihi: 19/05/19 15:59
okuma süresi: 1 dak.
Kıbrıs Türk gençleri, 100. yıl kutlamaları için Ankara'da
A- A A+
KİÜ'den verilen bilgiye göre, Kıbrıs Türk toplumu, içinde bulunduğu dönemdeki tüm zorluklara rağmen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluş sürecinin başlangıcı olan ve 19 Mayıs 1919 tarihinde başlayan Millî Mücadele'yi maddi ve manevi olarak desteklemiş, hatta bazı Kıbrıs Türk gençleri kaçak yollardan Anadolu'ya geçerek bu mücadeleye bizzat katılmışlardı.

KKTC genelinde yapılan 'Millî Mücadele' konulu kompozisyon yarışması sonucunda belirlenen Kıbrıs İlim Üniversitesinden 25 öğrenci Türkiye'deki coşkulu kutlamalara katılmak üzere KKTC'den Ankara'ya gelerek, "100 Yıl Önce Olduğu Gibi: Türkiye ile Birlikte'' sloganı ile yapılan etkinliklere katılım sağladı.

T.C. Lefkoşa Büyükelçiliği ile Yenimahalle belediyesinin desteklediği etkinlik kapsamında; Anıtkabir ziyareti, Birinci/İkinci Meclis ve Sakarya Meydan Muharebesi Tarihi Milli Park gezisi ile tamamlandı.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.