İÇ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Canaltay: "UBP sorun çözen partidir"

Canaltay: "UBP sorun çözen partidir"

Ulusal Birlik Partisi Gazimağusa Milletvekili Resmiye Canaltay, Bakanlık tartışmaları ve son günlerin çok konuşulan soruşturma ve komite kurulması konularında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Yayın Tarihi: 25/06/19 19:10
okuma süresi: 6 dak.
Canaltay: "UBP sorun çözen partidir"
A- A A+
Katıldığı televizyon programında gündemi değerlendiren Ulusal Birlik Partisi Gazimağusa Milletvekili Resmiye Canaltay, özellikle Turizm Bakanlığı konusu ve Ulusal Birlik Partisi Eski Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün hakkındaki komite başlığı ile ilgili sorulara net yanıtlar verdi.

"SORUNLARI ÇÖZMEYİ BİLEN BİR PARTİYİZ"

Ulusal Birlik Partisinin iktidara gelişinin halk üzerinde büyük beklenti yarattığına dikkat çeken Canaltay, sığ tartışmaları tercih etmek yerine bu umutların nasıl ileri götürüleceği konusunda çalışmalar yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Canaltay, 4'lü koalisyonun ülkeyi bir adım ileri götürmediğini söyleyerek, 4'lü koalisyonun hükümet olduğu dönemde söylediklerinin sadece söylemden ibaret olduğunu halkın gördüğünü belirtti. "Biz Bakanlarımıza destek vererek halkın sorunlarını yukarı iletmemiz gereken dönemdeyiz." Diyen Canaltay, parti içerisinde huzursuzluk olmadığını, huzursuzluk çıkarmaya çalışanların olabileceğini ancak sorunları çözmeyi bilen bir parti olduklarını vurguladı.

"ÖZGÜRGÜN İLE İLGİLİ İDDİALAR AÇIĞA KAVUŞMALIDIR"

Ulusal Birlik Partisinde Genel Başkanlık yapmış biri hakkında komite kurulması konusu ile ilgili bir soru üzerine Canaltay, "birinin hakkında iddia varsa, bunların açığa kavuşmalıdır. İddiada bulunulan kişi için önemlidir. Biz de kendisine parti olarak bunun için yardımcı olmalıyız" İfadesine yer verdi.

"BU RAKAMA ULAŞAMAZSANIZ BİRİNİ GERİ VERİR MİSİNİZ?"

Canaltay, UBP'nin içinde her kademeyi görmüş bir ailenin ferdi olduğunu anımsatarak, kendi ailesi hakkında da geçmiş dönemde söylentilerin çıktığını ifade etti ve 2 milyon sterlin meselesini örnek gösterdi. Canaltay "Son 20 yılın hesaplarına bakın, bu rakama ulaşamazsanız 1'ini verir misiniz?" diye sorarken, çamur atmanın çok basit olduğunu, ondan sonrasının kimsenin umurunda olmadığını belirtti.

"BİLİŞİM YASASI ŞART"

Bu sıkıntıların bilişim yasasının olmamasından kaynaklandığına dikkat çeken Canaltay, bir önceki hükümet döneminde bilişim suçları ile ilgili defalarca söz aldığını, ancak hükümet tarafından ciddiye alınmadığını söyledi. Bilişim yasasının olması gerektiğini dile getiren Canaltay, "Ben bu konuların açığa çıkmasını istiyorum. Temiz toplum kimsenin uhdesinde değildir. Herkes temiz toplumu istemelidir. Biz bunu yapamazsak, ülke olarak ileri gidemeyeceğiz, onun için her şeyin araştırılmasını istiyorum. Benim için bir şey varsa lütfen araştırılsın." Şeklinde konuştu.

"KIRGIN DEĞİLİM"

Sunucunun, "Turizm Bakanlığında isminiz geçiyordu, olmadı, beklentiniz neydi?" şeklindeki soruya "Bizim siyasi kültürümüzde bir şey istemek yoktur, size görev verilir ya da atarlar." diye cevap veren Canaltay sözlerini şöyle sürdürdü; "Bu süreçte benim turizm bakanı olacağım gündemdeydi. Günün sonunda olamadım. Ben Milletvekili olurken halka hizmet benim birinci amacımdı. UBP benim ailemdir. Ben evimden çok partide yaşamış birisiyim. UBP'nin en büyük ve en coşkulu dönemlerini yaşadık. Benim tek amacım, ben Bakan olmayabilirim, UBP'nin birlik bütünlük içinde ileri gitmesi ve tek başına iktidara gitmesidir. Çünkü iktidar döneminde bir değil 10 adım ileri götürmüştür. Bir kırgınlığım olmadı, ilk duyduğumda bir şok yaşadım ama kırgın değilim. Bana söylenmişti çünkü. Geçmişe takılan birisi değilim, olayı orada bırakıyoruz. Küsecek bir şey yok, başkanın kendi kararıdır. Şu anki bakanımız da kendini ispatlamış birisi, layıkıyla yapacağına inanıyorum."

"PAZARLAMAYI DÜZGÜN YAPMALIYIZ"

Turizm hakkında da önemli değerlendirmelerde bulunan Canaltay, kötü tablo ile ilgili "Turizmin bu yıl böyle olacağı geçen yıldan biriydi. Reklam olmadı, yapılan reklamların geri dönüşü olmadı" dedi. Uçak fiyatlarında dolayı azalmanın da olduğunu belirten Canaltay, pazarlamanın da önemine dikkat çekti. Canaltay, "Şu an yapılması gereken, 2019'u kaybettik, 2020 için reklam bütçesinin konulması lazım. İngiltere, Almanya'dan geliyor. KKTC ürünü nedir, pazarlama olmalı, biz denizi, Girne limanını koyuyoruz, o kadar gizli kalmış güzelliklerimiz var. Pazarlamaları doğru düzgün yapamadık. Bizim kumar yanında, kumarın önüne geçebilecek donelerimiz var, biz bunları tanıtıp pazarlayamadık. Artık dijital dünyadayız, dijital reklamla bile turist çekebilirsiniz. Bir ingilterede bile yapamadık. Birincisi reklamlar, turist profilini oluşturalım ve buraya aktarılması için ulaşım fiyatlarını indirelim" dedi.

Canaltay, Maraş konusunda da konuşarak, "Maraş, keşke daha önce açılsaydı" diyerek duygularını ifade etti.

KKTC'de turizmin önemini vurgulayan Canaltay son olarak öğrenciler sayesinde 12 ay turizmin olduğunu, bir de 300 gün güneşli olan bir ülke olduğumuzu söyleyerek, şanslı olduğumuzu dile getirdi ve iç çekişmelerden üretmeye fırsat bulamıyoruz diyerek sözlerine son verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.