İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

"Vatan hainleri" yanıt verdi

"Vatan hainleri" yanıt verdi

Özgürgün'ün dokunulmazlığının kaldırılması için komite kurulmasına ret diyen ve 'Vatan Hainliği' ile suçlanan vekiller her ne kadar Manavoğlu sözlerini geri almış olsa da tepkili...

Yayın Tarihi: 26/06/19 07:53
okuma süresi: 5 dak.
"Vatan hainleri" yanıt verdi
A- A A+
Kıbrıs Postası - Rahmican ÇALIŞKAN

Cumhuriyet Meclisi, UBP Milletvekili Hüseyin Özgürgün'ün dokunulmazlığının kaldırılması istemini incelemek üzere özel komite kurulmasına ret oyu veren milletvekilleri Kıbrıs Postası'na konuşarak 'hayır' oyu kullanmalarının gerekçesini anlattı. Vekiller ayrıca, HP Milletvekili Manavoğlu'nun ret oyu veren milletvekilleri için "vatan haini" sözlerini de değerlendirdi.

Zorlu Töre: "HP ÖZGÜRGÜN ÜZERİNDEN ŞOV YAPIYOR"

Konula ilgili UBP Milletvekili Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, birçok dosya olduğunu, ancakHP'nin 4'lü koalisyon döneminde bu dosyalar ile ilgili hiçbir şey yapmadığını hatırlattı. HP'ninÖzgürgün üzerinden şov yaptığını vurgulayan Töre, "Özgürgün zaten milletvekilliği sona erince politikayı bırakacağını söylüyor. Ondan sonra yargıya gidilmesi gerekir" dedi.

"VİCDANIMA UYUP HAYIR OYU KULLANDIM"

Savcılık'ın istediği takdirde Meclis'in bu konuyu gündemine alabileceğini kaydeden Zorlu Töre,"HP şov yapıyor. Ben vicdanıma uyup hayır oyu kullandım, vicdanı hayır diyen birçok milletvekilinin hayır dediğini görmedim. Bazı siyasiler ve bazı basın-yayın organları yargısız infaz yapıyor" ifadelerini kullandı.

"MANAVOĞLU'NUN SÖZLERİ YOK HÜKMÜNDEDİR"

Manavoğlu'nun sözlerinin yanlış olduğunu da sözlerine ekleyen Töre, "Zaten sözlerini geri aldı, dolayısıyla söylediği yok hükmündedir" diye konuştu.

ARIKLI: "8-10 YILDIR BEKLEYEN DOSYALAR VARKEN, ÖZGÜRGÜN DOSYASININ GÜNDEMDE TUTMASI KABUL EDİLEMEZ"

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Özgürgün'ün avukatı olmadıklarını belirtti. Arıklı, Başsavcılık ve Polis Genel Müdürlüğü'nde 8-10 yıldır bekleyen ve devleti milyonlarca lira zarara uğratan yolsuzluk dosyaları varken, Özersay'ın bu dosyalarla ilgili parmağını kıpırdatmadan, siyasi şov uğruna popülizm yaparak, Özgürgün dosyasını ısrarla gündemde tutmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.

"ÖZGÜRGÜN'ÜN GÖREV SÜRESİ BİTİNCE YARGI ZATEN YAKASINA SARILIR"

Özgürgün'ün hesabını vereceğini, zaten kendisinin de yargılanmak istediğini söylediğini işaret eden Erhan Arıklı, "Görev süresi bitince yargı zaten yakasına sarılır" dedi.

"BAŞSAVCILIK'TA 10 YILDIR DOSYA BEKLİYOR, HÜKÜMET YETKİM YOK SIYRILAMAZ"

İstediklerinin hükümetin ciddi bir şekilde yolsuzlukların üzerine gitmesi olduğunu vurgulayan Arıklı, "Başsavcılık'ta 10 yıldır dosya bekliyor, bunun hesabını sormayan hükümet benim yetkim yok deyip işin içinden sıyrılamaz" ifadelerini kullandı.

"ÖZGÜRGÜN'ÜN İDDİALARI ARAŞTIRILMALI"

Hüseyin Özgürgün'ün 2 iddiasının çok önemli olduğunun altını çizen Erhan Arıklı, "Birincisi siyasi rüşvet, diğeri ise, evine polislerin gönderilip, alı konulması. Meclis itibarını korumak istiyorsa, bu iddiaları araştırmalı" şeklinde konuştu.

"VATAN HAİNİ LAFINI KULLANMAK KİMSENİN HADDİNE DEĞİL"

Manavoğlu'nun ret oyu kullananlar için sarf ettiği 'vatan haini' cümlesini yorumlayan Arıklı, "Vatan halini lafını kullanmak hiç kimsenin haddine değil" dedi.

BEROVA: "MECLİS TATİLE GİRDİ, BU SÜREÇTE BU KONU SAĞLIKLI GÖRÜŞÜLEMEZ"

UBP Milletvekili Özdemir Berova, Meclis'in kapanmasına az bir süre kala Özgürgün'ün dosyanın sevk edilmesini anlamlı bulduğunu,anlamakta güçlük çektiğini, zamanının manidar olduğunu aktararak, "Meclis tatile girdi, bu süreçte bu konunun sağlıklı görüşülebileceğini düşünmediğim için ret oyu kullandım" diye konuştu.

"MANAVOĞLU'NUN AĞZINDAN ÇIKAN SÖZLERİ KULAĞI DUYMUYOR"

Manavoğlu'nun 'vatan haini' sözlerini de değerlendiren Berova,"Ağzından çıkan sözleri kulağının duymadığını düşünüyorum. Daha sonra zaten sözünü geri aldığı için yok hükmündedir" ifadelerini kullandı.

ZAROĞLU: "ÖNCE YOLSUZLUK DOSYALARI İNCELENMELİ, ÖZGÜRGÜN'E KİŞİSEL HIRS VAR"

YDP Milletvekili Bertan Zaroğulu, parti olarak tüm milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ile ilgili defalarca konuşma yaptıklarını işaret ederek, "Savcılık'ta 45 tane yolsuzluk dosyası var, önce bu dosyalar incelenmeli. Bence Özgürgün'e kişisel hırs var" dedi.

"TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA, ÇOK ÇİRKİN, KABUL EDİLEMEZ"

Zaroğlu ayrıca, Manavoğlu'nun 'vatan haini' söylemlerinin çok çirkin olduğunu, kabul edilemez olduğunu ve talihsiz bir açıklama olduğunu ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.