İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Bil Kolejleri yöneticileri KİÜ'yü ziyaret etti

Bil Kolejleri yöneticileri KİÜ'yü ziyaret etti

Bil Kolejleri yöneticileri KİÜ'yü ziyaret etti. Kıbrıs İlim Üniversitesi'ni ziyaret eden Bil Kolejleri yöneticileri, kampüs turunun ardından, Mütevelli Heyet Başkanı Selman Arslanbaş'la görüştü.

Yayın Tarihi: 26/06/19 18:42
okuma süresi: 5 dak.
Bil Kolejleri yöneticileri KİÜ'yü ziyaret etti
A- A A+

Kıbrıs İlim Üniversitesi'ni ziyaret eden Bil Kolejleri yöneticileri, kampüs turunun ardından, Mütevelli Heyet Başkanı Selman Arslanbaş'la görüştü. Prof. Dr. Ahmet Bülend Göksel'in üniversiteyi tanıtıcı genel sunumuyla devam eden ziyarette, Öğrenci Konsey Başkanı Feyza Öztürk "Benim Üniversitem'' başlığı altında sunum yaptı.

Ziyaret programı Lisansüstü Eğitim ve Araştırma Enstitü Müdürü ve KİÜ Rektör Yrd. Prof. Dr. Tokay Gedikoğlu "Eğiticilerin Eğitimi'' konferansının ardından Girne-Lefkoşa gezisi ile son buldu.

Heyecanlı ve dinamik

Mütevelli Heyet Başkanı Selman Arslanbaş, yeni nesil üniversite konseptinin genç, heyecanlı ve dinamik, öğrenciyi merkeze koyan bir anlayış ile oluşturduklarına dikkat çekti.

"Yükseköğretimin geldiği noktayı iyi anlamak için siz eğitimcilere bazı tüyolar vermek istiyorum" diye konuşan Arslanbaş "Sektör nereye gidiyor? Öğrenci ne istiyor? Yeni nesil öğrencinin beklentileri neler? gibi soruların karşılığını vermekteyiz'' diyerek yeni kuşağın beklentilerine uygun bir üniversite modeli ve bir eğitim modeli oluşturmak gerektiğini belirtti.

Toprağından doğan yeni nesil bir üniversite

Arslanbaş, girişimci ve yenilikçi, reel sektör ile uygulamalı eğitimi buluşturan, öğrenci merkezli, bilimi teknoloji ile birleştiren değerlere sahip yapısı ile aydınlık bir geleceğe yönelik mükemmelliği hedefleyen bir üniversite olduklarını vurguladığı konuşmasında "Dünya üniversiteleri ile kapsamlı işbirlikleri yapılarak; uluslararası ortak eğitim programları, çok dilli ve çok kültürlü kampüs hayatı, ikili değişim ve ortak programları, uluslararası yaz ve kış okulları ve uluslararası öğrenci birlikleri ile iş birliklerine önem veriyoruz" dedi.

Uluslararası üyeliklerin getirileri

Arslanbaş, Uluslararası İlişkiler Direktörlüğü'nün çalışmalarıyla birlikte uluslararası temsilcilikleri, KİÜ uluslararası acente tanıtımları ve uluslararası üyeliklerin üniversiteye kattığı pozitif getirilere değinerek, Ulusal basında KİÜ, Türkiye Temsilcilikleri ve üniversitenin dijitalleşme süreçleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

Prof. Dr. Ahmet Bülend Göksel de yaptığı konuşmada, Bil Kolejleri yöneticilerine yönelik konuşmasına programlar, akademisyenler, öğrenciler ve öğrencilere sağlanan olanaklar ile ilgili detaylı bilgiler verdi. Kurum içi düzenlenen akademik yayınlar, akademik toplantılar, bilimsel araştırma projelerine dikkat çeken Göksel, üniversiteye ve dolayısıyla eğitim sektörüne olan olumlu katkılara dikkat çekti.

RPD son sınıf öğrencisi ve Öğrenci Konsey Başkanı Feyza Öztürk "Benim Üniversitem" adlı sunumunda, öğrencilerin üniversitenin, akademik ve idari birimlerinin kapısını rahatlıkla çalarak çözüm yolu bulabildiklerini, sosyal etkinlikler ve öğrenci kulüpleri aracılığıyla birçok kültürü bir arada yaşayarak tüm etkinlik ve kültürel faaliyetlerde yer aldıklarını vurguladı. Sosyal sorumluluk projelerinde de aktif olarak yer aldıklarını belirtten Öztürk, KKTC'de öğrencinin sesi olabilmek ve yeni projeler üretmek adına bazı etkinlikler gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Memnuniyet toplantıları

Konuşmasında "Onursal başkanımızla memnuniyet toplantılarımız da olmaktadır" diyen Öztürk, "Zaman zaman müzik kulübümüzle Girne halkına müzik dinletisi yapmaktayız. Düzenli periyotlarla huzurevi, özel eğitim merkezleri ziyaretleri gerçekleştirmekteyiz'' diyerek mutlu bir kampüs hayatı yaşadıklarını aktardı.

Yeniliğe açık olmak

Etkinliğin ikinci günü Lisansüstü Eğitim ve Araştırma Enstitü Müdürü ve KİÜ Rektör Yrd. Prof. Dr. Tokay Gedikoğlu "Eğiticilerin Eğitimi'' başlığı altında konferans gerçekleştirildi. Gedikoğlu, "Değişimin önünde olmak, bilgi üretiminde öncü olmak, yaratıcı ve rekabetçi üstünlükler elde etmek, var olanları da korumak gerekmektedir'' diyerek değişimle birlikte değişebilmenin, bilgiye ve yeniliğe açık olmayı gerektirdiğini ifade etti.

Uygulamalı alanlarda çalışanlar

Gedikoğlu, uygulamalı alanlarda çalışanlar kendi uzmanlık alanlarında her iki yılda bir, temel alanlarda çalışanlar ise her dört yılda bir kendilerini adeta yeniden yaratmak zorunda olduklarını vurguladı "Çağdaş örgütlerde her çalışan hem sürekli öğrenen hem de sürekli öğreten konumundadır" ifadesini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.