İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Maliye Bakanı Amcaoğlu, Hazine-Sen heyetiyle görüştü

Maliye Bakanı Amcaoğlu, Hazine-Sen heyetiyle görüştü

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, Hazine Çalışanları Sendikası'nı (Hazine-Sen) kabul etti.

Yayın Tarihi: 18/07/19 18:21
okuma süresi: 3 dak.
Maliye Bakanı Amcaoğlu, Hazine-Sen heyetiyle görüştü
A- A A+

Amcaoğlu; "terfiler konusunda bir tek gün bile kaybedilmemesi gerekir. Kendi içinde hak edilen terfilerin yapılması, özellikle liyakatle çalışan personelin bir şekilde ödüllendirilmesidir" diye konuştu.

EMRE

Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede Hazine-Sen Başkanı Sezai Emre, Olgun Amcaoğlu'nun maliyede basamakları adım adım çıktığını ve son olarak icraat yapacak bakanlık mevkiine ulaştığını kaydederek, tüm üyeler adına bu gelişmenin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. "Yeni göreviniz hayırlı olsun. İnanıyoruz ki burada daha iyi hizmetler verecek, çok daha başarılı olacaksınız" dedi.

Ziyarette sendika olarak üyelerinin talep, sıkıntı ve beklentilerini de dile getiren Sezai Emre, özellikle, 47/2010 sayılı yasadan dolayı mağdur olan personelin bulunduğunu belirterek, yine 2011 öncesi ve sonrası kamuda çalışanlar arasında yaratılan sınav geçme notu ve terfiler konusunda yaşanan anomalilerin düzeltilmesi taleplerini gündeme taşıdı.

Hazine-Sen Başkanı Sezai Emre ayrıca, kendilerinin de üzerinde emek vererek hazırladığı yasa tasarılarının da bir an evvel komitede ele alınıp, yasallaşması, yine kadrolarda eksilen personelin yerine takviyelerin yapılması taleplerini iletti.

AMCAOĞLU

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu'da konuşmasında sendikanın taleplerini dikkate aldıklarını, gereken düzenleme ve önlemlerin alınması noktasında daima tüm paydaşlarla işbirliği içerisinde çalışma sürdüreceklerini kaydetti.

Amcaoğlu, sendikaların hükümetin paydaşı olduğunu bir kez daha yineledi.

Sendikanın gündeme taşıdığı, 2011 öncesi ve sonrası kamuda çalışanlar arasında yaratılan sınav geçme notu, terfi ve personel eksikliği gibi anomalilerin düzeltilmesi noktasında da görüş belirten ve bu konuda başlatılan çalışmalardan söz eden Maliye Bakanı Amcaoğlu, tüm bu sıkıntıların diğer kurumlarda da yaşadığını bildiğini kaydederek, Personel Dairesi'nin bu konuda bir çalışma yaptığını bildiğini, sonucunu beklediklerini söyledi.

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, Başbakanlık Müsteşarlığı döneminde de özellikle terfiler konusunda yapmış olduğu çalışmaları dile getirerek, aynı görüşlere sahip çıktığını hatırlattı; "terfiler konusunda bir tek gün bile kaybedilmemesi gerekir. Kendi içinde hak edilen terfilerin yapılması, özellikle liyakatle çalışan personelin bir şekilde ödüllendirilmesidir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.