İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Tatar: "2019 yılı kaybedilmiş bir yıldır"

Tatar: "2019 yılı kaybedilmiş bir yıldır"

İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Başbakan Ersin Tatar, "2019 yılı kaybedilmiş bir yıldır. Bizim için önemli olan 2020 yılında yapılacak olanlardır" dedi.

Yayın Tarihi: 23/07/19 10:41
okuma süresi: 2 dak.
Tatar: "2019 yılı kaybedilmiş bir yıldır"
A- A A+
Kıbrıs Postası

Başbakan Ersin Tatar, Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ile birlikte imzalanan İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması'yla ilgili basın toplantısı düzenledi.

Basın açıklamasında konuşan Başbakan Tatar, "Sayın Fuat Oktay ile birlikte 2019 yılı için kısa dönemli bir protokol imzaladık. Geçen yıldan kalma sorunlar ve toparlanmak için bir anlaşma sağlandı. Bu anlaşma bir ara anlaşmasıdır. Türkiye'den gerektiği zamanlarda ek destek de verileceği ifade edilmiştir. Yani bu duruma olumlu olarak bakmak gerekir" sözlerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN BİZE DESTEK SAĞLAYACAĞI NETTİR"

"750 milyon Türk Lirası 2019 yılı içindir. paranın tamamı da yılsonuna kadar adaya gelecektir.Bu gayet açık bir dille belirtilmiştir" diyen Tatar, "Türkiye'nin bize sağladığı önemli ve somut bir destektir. Anavatan Türkiye'ye teşekkürlerimizi bir kez daha iletmek isterim. biz ekonomik olarak hazırlıklarımızı yapmaya devam edeceğiz. Anavatan Türkiye'nin de bize destek sağlayacağı açık bir şekilde belirtilmiştir" ifadelerini kullandı.

"BİZİM İÇİN 2019 YILI KAYIP YILIDIR"

Şu anda kısa dönemli bir anlaşma yapıldığını ve yapılan çalışmaların kolay olmadığını belirten Tatar, "2019 yılı bizim için kaybedilmiş bir yıldır. Bizim için önemli olan yıl 2020 yılıdır. Ekonomide yapısal reform söz konusudur. Bu konuda da en iyi tedbirleri alacak ve imkanlarımızı da en iyi şekilde kullanılması için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.