EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

UKÜ'den çocuklara hakları konusunda farkındalık etkinliği

UKÜ'den çocuklara hakları konusunda farkındalık etkinliği

UKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi çocuklara hakları konusunda farkındalık etkinliği gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 23/11/19 10:00
okuma süresi: 3 dak.
UKÜ'den çocuklara hakları konusunda farkındalık etkinliği
A- A A+

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Neslihan Koçer ve Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Görevlisi Buse Erzeybek “20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü” kapsamında Gazimağusa’da hizmet veren bir eğitim merkezinde çocuklarla etkinlik gerçekleştirdi.

Yrd. Doç. Dr. Koçer tarafından origami sanatı kullanılarakçocuklarla beraber farklı renklerdeki kâğıtlarlagemi yapılmış,gemilerin renk ve şekil farklılığından yola çıkarak benzerliklerimiz-farklılıklarımız konusunda aktiföğretim metodu ile çocuk hakları konusunda bilgi verildi.

Buse Erzeybek tarafından ise kalıplaşmış yargılar ile damgalamanın kişiler ve gruplar üzerindeki etkilerini çocuklara anlatmak amacıyla “Arkamda Kim Var?” isimli uygulama gerçekleştirildi. Söz konusu uygulama kapsamında Erzeybek özellikle ayrımcılık konusunu işledi. 

Çocuklarla birlikte gerçekleştirilen etkinliklerde özellikle eğitim, ihmal, istismar, her türlü kötü muameleden korunma hakkı ve başkalarına zarar vermeme sorumluluğu vurgulanarak, akran zorbalığına da dikkat çekildi.

Etkinlik sonunda Yrd. Doç. Dr. Koçer ve Öğr. Gör.  Erzeybek tarafından çocuklara renkli balonlar dağıtılarak,  balonların hakları temsil ettiğini varsaymaları ve buna göre her birine bir isim vermeleri istendi.

Bu uygulama ile çocukların haklarını ve sorumluluklarını öğrendiklerinikaydeden Koçer, özellikle akran zorbalığına dair farkındalıklarının geliştiğini ve eğitimin herkes için bir hak olduğunun anlaşıldığını açıkladı.

Etkinliksonrasında ailelerle iletişime geçtiklerini dile getiren Erzeybek ise “Ailelerden aldığımız geribildirimlerde çocukların evde etkinliğe dair heyecanlı bir şekilde çocuk haklarını, zorbalık yapmamayı ve beraber eğitim görme hakkının önemini öğrendiklerine dair paylaşımları olduğunu öğrendik” ifadelerini kullandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.