TÜRKİYE
okuma süresi: 4 dak.

Karamollaoğlu: "Adım adım Kıbrıs'tan vazgeçiyoruz"

Karamollaoğlu: "Adım adım Kıbrıs'tan vazgeçiyoruz"

Türkiye'de 24 Haziran'da gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerinde Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, "Türkiye bulunduğu konum itibariyle dış borca mahkum hale gelirse başkaları bazı şeyleri yaptırmaya çalışır. Biz adım adım Kıbrıs'tan vazgeçiyoruz. Biz askerimizi çekiyoruz, bu kabul edilir bir şey değil" ifadelerini kullandı.

Yayın Tarihi: 04/06/18 11:52
okuma süresi: 4 dak.
Karamollaoğlu: "Adım adım Kıbrıs'tan vazgeçiyoruz"
A- A A+
Saadet Partisi Genel Başkanı ve partisinin Cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerine göndermede bulunarak, "Fenerbahçe camiasını tebrik ederim. Kimse, bu değişiklikte bir dip dalganın geldiğini kestiremedi. Kanaatimce seçimlerde de aynısı olacak" dedi. Ekonomiye ilişkin olarak da eleştirilerde bulunan Karamollaoğlu, "Türkiye bulunduğu konum itibariyle dış borca mahkum hale gelirse başkaları bazı şeyleri yaptırmaya çalışır" dedi. Karamollaoğlu devamında, "Biz adım adım Kıbrıs'tan vazgeçiyoruz. Biz askerimizi çekiyoruz, bu kabul edilir bir şey değil ki" ifadesini kullandı.

Karamollaoğlu'nun konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Metal yorgunluğu mühendislikte kullanılan bir tabirdir. Çubuk vardır, bükerseniz bırakınca orjinal haline gelir. Metal yorgunluğu olunca olduğu yerde kalır. Hakikaten bir metal yorgunluğu var. Bugünkü Türkiye'nin problemlerinin çözümü mümkün değil.

"BİZ ADIM ADIM KIBRIS'TAN VAZGEÇİYORUZ"

"IMF' ye borcumuz kalmadı. Ama borcumuz sadece IMF'ye değil ki. İç borca bakıyorsunuz, almış başına gidiyor. 1 trilyonu geçti. Bunun karşılığında 71.7 milyar lira faiz yazdılar. Hem borç miktarı artacak, borcu ödemek için yeniden borç almak zorundalar. Vatandaşa ekonomiyi anlatırken sadece iyi olanları anlatıyor, diğerlerini anlatmıyor. Türkiye bulunduğu konum itibariyle dış borca mahkum hale gelirse başkaları bazı şeyleri yaptırmaya çalışır. Biz adım adım Kıbrıs'tan vazgeçiyoruz. Biz askerimizi çekiyoruz, bu kabul edilir bir şey değil ki. IMF öyle bir kuruluş ki; siz borca mahkum olursunuz size borç verir. Yeşil ışık yakarsa başka bankalar da size kredi verebilir, size ekonomik maliye politikalarınızı da dikte edebilir. Mesele sadece IMF'nin borcundan kurtulmak değil. Biz onun çizdiği yoldan yürüyoruz. Onun için memura yeteri zam yapamıyoruz.

ALİ KOÇ AÇIKLAMASI

"Fenerbahçe camiasını tebrik ediyorum. Kimse, bu değişiklikte bir dip dalganın geldiğini kestiremedi. Kanaatimce seçimlerde de aynısı olacak

EKONOMİDEKİ SORUNLAR

"Ekonomi bir çıkmazda. Dış ticaret sürekli olarak açık veriyor. Ücretler bir türlü açlık sınırının üzerine çıkamıyor. Okullar yapılıyor, binalar, köprüler. Tamam ama bunlar üretime dönük değil. Bugüne kadar uygulanan yanlış politika nedeniyle bir 1.5 milyon hayvan ithal ettik. Tarım özellikle buğday ekimi yeteri kadar yapılamayınca mecburuz buğday ithal etmeye. Ben bu ekonomiye nasıl iyi diyebiliriz? Türkiye bir çıkmazın içerisine girdi. 16 yıldır iktidarda bulunan bir parti, yeni geliyormuş gibi tavrın içersine girmesi ben bugüne kadar bunları çözemedim anlamına gelir. Köprülerle, binalarla bir ülke kalkınmaz. Dışarıdan gelenler bizi varlıklı sanır ama bize borç verenler bizim ne şartlarda bu borcu aldığımızı bilirler. Neden bu politikaları değiştirmiyorlar?

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.