TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

İstanbul'da operasyon! Öğretim üyeleri gözaltında

İstanbul'da operasyon! Öğretim üyeleri gözaltında

İstanbul'da bazı öğretim üyelerinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Yayın Tarihi: 16/11/18 08:13
okuma süresi: 2 dak.
İstanbul'da operasyon! Öğretim üyeleri gözaltında
A- A A+

Polisin sabah saatlerinde yaptığı operasyon kapsamında aralarında Bilgi Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı ile Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr Betül Tanbay'ın da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da öğretim üyelerine yönelik olarak düzenlenen operasyon kapsamında Prof. Betül Tanbay, Prof. Turgut Tarhanlı'nın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, sabat 06:00'da evlerine düzenlenen polis baskınıyla gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Anadolu Kültür'den Meltem Aslan, Asena Günal, Mustafa Yiğit Ekmekçi ve Çiğdem Mater'in de bulunduğu aktarıldı. Buna göre Aslan, Ekmekçi, Mater ve Günal da ifadeleri alınmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Söz konusu operasyonun, bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunan Osman Kavala'nın yöneticisi olduğu Anadolu Kültür ile ilintili olduğu ileri sürüldü.

Eski CHP Milletvekili ve Gazeteci Barış Yarkadaş, konu hakkındaki paylaşımında "Güne yine gözaltılarla başladık. Boğaziçi Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Betül Tanbay, Prof. Turgut Tarhanlı ve birçok öğretim üyesi bu sabah 06.00'da gözaltına alındılar" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.