TÜRKİYE
okuma süresi: 3 dak.

Türkiye ve Venezuela arasında 10 anlaşma imzalandı

Türkiye ve Venezuela arasında 10 anlaşma imzalandı

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Venezüella Devlet Başkanı Maduro'nun huzurunda iki ülke arasındaki anlaşmalar imzalandı. Buna göre, "Çifte Vergilendirmenin Önlenmesi Anlaşması"na TC Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile Venezuela Ekonomi ve Maliye Bakanı Simon Zerpa tarafından imza atıldı.

Yayın Tarihi: 04/12/18 09:00
okuma süresi: 3 dak.
Türkiye ve Venezuela arasında 10 anlaşma imzalandı
A- A A+
Anlaşmalar şu şekilde:

"Madencilik Alanında İşbirliği Mutabakat Zaptı" ise TC Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ve Venezuela Ekolojik Madencilik Bakanı Victor Hugo Cano tarafından imzalandı.

"Deniz Taşımacılığı Anlaşması"na ise TC Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Venezuela Dışişleri Bakanı Jorge Arreaza imza koydu.

"Ankara Üniversitesi ile Venezuela Bolivarcı Üniversitesi Arasında Akademik İşbirliği Protokolü" Türkiye'nin Karakas Büyükelçisi Şevki Mütevellioğlu ve Venezuela Bolivarcı Üniversitesi Rektörü Cesar Trompiz tarafından imzalandı.

"Türkiye Maarif Vakfı ile Venezuela Eğitim Bakanlığı Arasında Anlaşma" Türkiye'nin Karakas Büyükelçisi Mütevellioğlu ile Venezuela Eğitim Bakanı Aristobulo Izturiz Almeida tarafından imzalandı.

"İstanbul Valiliği ile Miranda Eyalet Valiliği Arasında Kardeş Şehir Anlaşması"na ise Karakas Büyükelçisi Mütevellioğlu ile Miranda Eyalet Valisi Hector Rodriguez imza koydu.

"DEİK ile Dış Ticaret ve Uluslararası Yatırımlar Bakanlığına bağlı BANCOEX arasında Ortak İş Konseyi Kurulmasına Dair Anlaşma", DEİK Başkanı Nail Olpak ve Venezuela Dış Ticaret Bankası Başkanı Yomana Koteich tarafından imzalandı.

"TPIC ile Venezuela Petrol Şirketi PDVSA arasında Hidrokarbon Sahalarında İşbirliği Anlaşması"nı TPIC Genel Müdürü Bülent Şenol Aksoy ile VenezüellaPetrol Bakanı ve PDVSA Başkanı Manuel Quevedo imzaladı.

"Yatırımların Karşılıklı Teşviki ve Korunması (YKTK) Anlaşmasına Dair Mutabakat Muhtırası"na ise Ticaret Bakanı Pekcan ile Dış Ticaret ve Uluslararası Yatırımlar Bakanı Koteich tarafından imza atıldı.

"Savunma Sanayii Başkanlığı ile Venezuela Savunma Bakanlığı Arasında İşbirliği Niyet Mektubu" ise TC Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve Venezuela Savunma Bakan Yardımcısı Gloria Castillo tarafından imzalandı.

Anlaşmaların imzalanmasının ardından Erdoğan ve Maduro, iki ülke arasındaki ortak bildiriye imza attı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.