DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

UNICEF: "2,6 milyon bebek doğduktan sonraki ilk ay ölüyor"

UNICEF: "2,6 milyon bebek doğduktan sonraki ilk ay ölüyor"

UNICEF raporu, dünya genelinde 2 milyon 600 bin bebeğin doğduktan sonraki ilk ay içerisinde yaşamını yitirdiğini ortaya koydu.

Yayın Tarihi: 21/02/18 09:36
okuma süresi: 2 dak.
UNICEF: "2,6 milyon bebek doğduktan sonraki ilk ay ölüyor"
A- A A+
UNICEF raporu, dünya genelinde 2 milyon 600 bin bebeğin doğduktan sonraki ilk ay içerisinde yaşamını yitirdiğini ortaya koydu. Yenidoğanlarda ölümlerin en fazla görüldüğü ülke ise Pakistan.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), dünya çapında 2 milyon 600 bin bebeğin doğumunun ilk ayında hayatını kaybettiğini bildirdi. Bu rakama dahil olan yaklaşık 1 milyon bebek ise doğduğu gün ölüyor.

UNICEF tarafından salı günü yayınlanan rapora göre, ölüm vakalarının yüzde 80'inden fazlası doğumdan sonraki ilk ayda gerçekleşirken, UNICEF'e göre nedenlerin başında erken doğumun ardından muayene eksikliği, doğumda yaşanan sorunlar ve akciğer iltihaplanması ve kan zehirlenmesi geliyor.

Yenidoğanların endişe verici derecede yüksek olan ölüm oranının arka planında çoğunlukla "önlenebilir nedenlerin" olduğunun kaydedildiği raporda, bebek ölüm oranının özellikle de yoksul ülkelerde aşırı derecede yüksek olduğu belirtiliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.