DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

Coca-Cola kenevirli içecek pazarına girmeyi düşünüyor

Coca-Cola kenevirli içecek pazarına girmeyi düşünüyor

'Sağlıklı yaşam' piyasasına girmeyi planlayan ABD'li içecek devi Coca-Cola, kenevir özütlü içecek üretimindeki gelişmeleri yakından izlediklerini açıkladı.

Yayın Tarihi: 18/09/18 18:38
okuma süresi: 1 dak.
Coca-Cola kenevirli içecek pazarına girmeyi düşünüyor
A- A A+

Coca-Cola, psikoaktif, yani uyarıcı özelliği olmayan kannabidiollu (CBD) içecek üretme seçeneği üzerinde durduklarını ifade etti. CBD, kenevirdeki THC gibi kimyasal bileşenlerden farklı olarak, sarhoşluk etkisi yaratmıyor.

'Esrarla ilgimiz yok'

Şirketin Kanadalı tıbbi kenevir üreticisi Aurora Cannabis ile görüşmeler yürüttüğü söyleniyordu.

İçecek devi, bu haberler sonrası yaptığı açıklamada resmi bir karar vermediklerini duyurdu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Esrar ya da kenevirle ilgilenmiyoruz. İçecek endüstrisindeki diğer oyuncular gibi psikoaktif olmayan CBD'deki büyümeyi takip ediyoruz."

CBD kullanımı tıp dünyasında da yaygın. Çocuklarda görülen epilepsi vakalarında ve bazı hastalıklarda ağrı kesici olarak kullanılabiliyor.

Mayıs ayında Coca-Cola, yeni pazarlar ve tüketiciler kazanma amacıyla tarihinde ilk kez Japonya'da alkollü bir içecek piyasaya sürmüştü.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.