DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

ABD'li rapçi "21 Savage" serbest bırakıldı

ABD'li rapçi "21 Savage" serbest bırakıldı

ABD'de göçmenlik bürosu tarafından geçen haftalarda gözaltına alınan '21 Savage' rumuzlu İngiliz rapçinin serbest bırakıldığı öğrenildi.

Yayın Tarihi: 14/02/19 16:07
okuma süresi: 2 dak.
ABD'li rapçi "21 Savage" serbest bırakıldı
A- A A+
Gerçek ismi Shayaa Bin Abraham-Joseph olan İngiliz rap müzisyeninin avukatı Charles Kuck, CNN'e yaptığı açıklamada, müzisyenin serbest bırakıldığını söyledi. Avukatlarından gelen bir fotoğraf müzisyenin ve annesinin özel bir uçağa bindiğini gösterdi.

21 Savage, 3 Şubat'ta İngiltere'de doğduğunu ve yasadışı olarak ABD'de bulunduğunu söylemesinin ardından göçmenlik bürosu tarafından gözaltına alınmıştı.

Grammy adayı rap müzisyeninin gözaltına alınması, hayranlarını şoke etti. Bu olay, özellikle ABD Başkanı Trump döneminde kayıt dışı göçmenlerin durumu hakkındaki farkındalığı artırdı.

AVUKATLARINDAN AÇIKLAMA

Müzisyenin avukatları Kuck, Dina LaPolt ve Alex Spiro, salı günü sanatçı adına açıklama yaptı. Açıklamada, "21 Savage bizden hayranlarına ve destekçilerine özel bir mesaj yollamamızı istedi. Grammy ödüllerinde bulunmazken ruhunun orada olduğunu, dünyanın dört bir yanından gelen destek için minnettar olduğunu söyledi" ifadeleri yer aldı.

Ayrıca LaPolt, "Bay Abraham-Joseph, bu ülkedeki gençlerin, özellikle Atlanta, Georgia'daki gençlerin rol modeliydi ve yoksul gençlere yönelik öğrenim programlarında aktif olarak yer alıyor" dedi.

ABD Göçmenlik ve Gümrük Muhafaza Bürosu (ICE) Sözcüsü Bryan Cox, geçen haftalarda 21 Savage'ın Atlanta şehrinde düzenlenen operasyonla gözaltına alındığını, sanatçının vize süresinin dolduğunu ve 2005'te ülkeye yasal yollardan giren sanatçının 2014'te uyuşturucu suçundan sabıkası olduğunu söylemişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.