DÜNYA
okuma süresi: 2 dak.

Efsane modacı Karl Lagerfeld hayatını kaybetti

Efsane modacı Karl Lagerfeld hayatını kaybetti!

Son yarım yüzyılda dünya modasına yön veren Lagerfeld, 85 yaşında Fransa'da öldü.

Yayın Tarihi: 19/02/19 17:35
okuma süresi: 2 dak.
Efsane modacı Karl Lagerfeld hayatını kaybetti!
A- A A+

Moda dünyasının duayen ismi Karl Lagerfeld, 85 yaşında hayatını kaybetti. Chanel'in kreatif direktörü olan Alman modacının ölümünü, Fransız medyası duyurdu.

Fransız medyası, son yarım yüzyılda dünya modası için bir ikon haline gelen Lagerfeld'in bu sabah aniden hastaneye kaldırıldığını bildiriyor.

Chanel sözcüsünden şimdiye kadar herhangi bir yorum gelmiş değil.

KARL LAGERFELD KİMDİR?

Karl Lagerfeld, gerçek adı Karl Otto Lagerfeldt (d. 10 Eylül 1933) 20. yüzyılın en önemli moda tasarımcılarından biri. Almanya'nın Hamburg şehrinde doğdu ve Paris'te yaşamını sürdürüyordu. 1980'li yılların başlarında kendine ait parfüm ve giyim eşyası üreten markasını piyasaya sürdü. Uzun kariyeri boyunca Chloé, Fendi ve Chanel gibi büyük moda evleri ile ortaklaşa çalıştı. 2004 yılında kendi markası KL'yi Tommy Hilfiger´e sattı.

Brezilya'lı ayakkabı markası Melissa için 4 sezon boyunca kapsül koleksiyonlar tasarlayan Lagerfeld, Martina Neuen'in yönettiği Mode Als Religion isimli belgesele konu oldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.