DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

BM Güvenlik Konseyi 'Suriye' gündemiyle toplanıyor

BM Güvenlik Konseyi 'Suriye' gündemiyle toplanıyor

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin bir haftada ikinci kez bugün Suriye'nin kuzeyindeki operasyonla ilgili toplanması bekleniyor...

Yayın Tarihi: 16/10/19 09:04
okuma süresi: 1 dak.
BM Güvenlik Konseyi 'Suriye' gündemiyle toplanıyor
A- A A+
Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı nedeniyle bugün bir kapalı toplantı yapabileceği aktarıldı.

Reuters ajansına konuşan üst düzey diplomatlar, Konsey üyeleri İngiltere, Fransa, Almanya, Belçika ve Polonya'nın kapalı toplantı çağrısı yaptığını söyledi.

Diplomatlar, toplantının muhtemelen bugün yapılacağını aktardı.

SURİYE KONULU İKİNCİ TOPLANTI

Güvenlik Konseyi, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusundaki harekatı başlatmasının geçtiğimiz hafta toplanmıştı. Görüşmede, Avrupalı üyelerin Türkiye'yi kınayan bir ortak açıklama yapılması çağrısı, daimi üyeler ABD, Rusya ve Çin'in onayından geçememişti. Avruplı üyeler, Konsey'de uzlaşma çıkmayınca kendi açıklamalarını yapmıştı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.