SPOR
okuma süresi: 3 dak.

Fatih Terim'in 4 maçlık cezası 3 maça düşürüldü

Fatih Terim'in 4 maçlık cezası 3 maça düşürüldü

TFF Tahkim Kurulu, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in 4 maçlık cezasını, 3 maça indirdi.

Yayın Tarihi: 13/09/19 08:49
okuma süresi: 3 dak.
Fatih Terim'in 4 maçlık cezası 3 maça düşürüldü
A- A A+
Türkiye Futbol Federasyonundan (TFF) yapılan açıklamada, Tahkim Kurulunun, sportmenliğe aykırı açıklamalarda bulunması nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından Fatih Terim'e verilen 4 maç men cezasını 3 maça, 19 bin lira para cezasını da 13 bin liraya indirdiği belirtildi.

Galatasaray Antrenörü Ümit Davala'nın 3 maç men ve 19 bin 500 lira para cezasının ise onandığı kaydedildi.

Açıklamada, Kayserispor Kulübü Başkanı Erol Bedir'in 60 günlük hak mahrumiyetinin 45 güne, 40 bin lira para cezasının ise 30 bin liraya indirildiği ifade edildi.

Kurul ayrıca, Fenerbahçe'nin 49 bin lira para cezasını ve İstikbal Mobilya Kayserispor'un toplam 184 bin lira para cezasını onadı.

GALATASARAY KULÜBÜ: KARARLAR HUKUKİ TEMELDEN YOKSUN

Öte yandan, Galatasaray Kulübünden, TFF Tahkim Kurulu'nun Fatih Terim'in men cezasını 3 maça indirmesinin ardından açıklama yapıldı.

Sarı-kırmızılı kulübün internet sitesinden "Yel kayadan toz alır!" başlığıyla yapılan açıklamada, "PFDK'nın ve itirazımız üzerine Tahkim Kurulu'nun vermiş olduğu kararların hukuki temelden yoksun, kamuoyu vicdanında kabul görmeyen, subjektif nitelikte olduğu aşikardır. Bir hukuk devletinde hiçbir kişi ya da kurum eleştirilemez değildir. Ancak, futbolu yönetenlerin bu hakkı Galatasaray'a tanımadıklarını görmekteyiz" ifadelerine yer verildi.

Fatih Terim hakkında verilen kararın niyet okumayla alındığına dikkatin çekildiği açıklamada şunlar kaydedildi:

"Kimilerinin şampiyonluklara 'şaibeli', 'lekeli' diyerek resmi tescile dolayısıyla TFF'ye hakaret ettiği, 17(!) kulüp ve birlik adına TFF'yi tehdit ettiği bir ortamda teknik direktörümüz Sayın Fatih Terim tarafından yapılan masum bir açıklamayı niyet okuyarak cezalandırmak da bunun en açık örneğidir. Galatasaray, tüm bu haksız ve objektif olmayan kararlara rağmen; yönetimi, teknik direktörü, teknik heyeti, oyuncuları ve büyük taraftarıyla birlikte kenetlenerek her zamankinden daha kararlı ve daha güçlü olarak şampiyonluk yürüyüşüne devam edecektir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.