KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 2 dak.

Kıbrıs Sanat Bellapais'te sahne aldı

Kıbrıs Sanat Bellapais’te sahne aldı

Kıbrıs Sanat Müzik ve Bale Okulu keman ve viyolonsel öğrencileri İstanbul'dan gelen arkadaşları ile ayni sahneyi paylaştılar.

Yayın Tarihi: 17/05/18 15:00
okuma süresi: 2 dak.
Kıbrıs Sanat Bellapais’te sahne aldı
A- A A+

Kıbrıs Sanat Direktörü ve Suzuki eğitimcisi Gözlem Özdeğirmenci ile yine ayni metod ile eğitim veren keman sanatçısı Özüm Günöz ve İzlem Özdeğirmenci 13 Mayıs akşamı Bellapais Manastırı'nın muhteşem salonunda öğrencileri ile birlikte muhteşem bir konser verdiler.

Açılışta konuşma yapan Kıbrıs Sanat Genel Müdürü Turgay Hilmi, konserin Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği yararına olduğunu belirterek Almanya'dan getirmiş olduğu katkı kutusunu ve sembolik olarak bir tekerlekli sandalyeyi Dernek temsilcisi Ömer Bulduk'a takdim etti. Ömer Bulduk da Gözlem Özdeğirmenci ve Turgay Hilmi'ye bir teşekkür plaketi takdim etti.

Kıbrıs'ta ilk defa bir araya gelen öğrenciler Suzuki Metodu'nun sağladığı eğitim ışığında bir prova ile kusursuz bir performans sergilediler.

Öğrencilerin büyük bir uyum içindeki entonasyon, ritm, nüans ve yorumları misafirlerin büyük beğenisini kazandı.

Yaş aralıkları 5-17 olan öğrenciler sahnede eğitmenleri ile birlikte yer aldılar.

KKTC'nin uluslararası üne sahip solist sanatçısı piyanist Eser Öktem ise bütün parçaların eşliklerini büyük bir özenle yaptı.

İkinci yarıyı Chopin Sol minör Ballade no 1 ile açan Eser Öktem, usta yorumu ile bir kez daha profesyonelliğini sergiledi.

Kıbrıs Sanat korno öğrencisi Sera Gürler ise Mozart'ın kv 371 Konzert Rondo'sunu yorumlarken teknik pasajlardaki hakimiyeti ve kornosundan çıkardığı renkli tınılarla becerisini kanıtladı.

Konserin son bölümünde ise Kıbrıs Sanat Gençlik Orkestrası ile misafir arkadaşları ve eğitmenler, Turgay Hilmi yönetiminde Strauss, Beethoven, Vivaldi ve birçok tanınmış bestecinin eserini sergileyerek misafirlerin gönüllerini fethettiler.

Konser, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Telsim Vodafon ve İşadamı Dimağ Çağıner'in değerli katkılar ile gerçekleşti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.