KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 3 dak.

Uluslararası Yaz Sevinci Çocuk Festivali düzenleniyor

Uluslararası Yaz Sevinci Çocuk Festivali düzenleniyor 

FOGEM tarafından bu yıl 13. Kez düzenlenecek olan "Uluslararası Yaz Sevinci Çocuk Festivali" 29 Mayıs – 1 Haziran tarihleri arasında gerçekleşmek üzere düzenleniyor.

Yayın Tarihi: 23/05/19 11:25
okuma süresi: 3 dak.
Uluslararası Yaz Sevinci Çocuk Festivali düzenleniyor 
A- A A+
Geçtiğimiz yıllarda Uluslararası Festivaller Birliği'ne üye olan Festival bu yıl da CIOFF takvimine girerek büyük bir prestij kazanmış, ülkemizin CIOFF 'a üye ilk ve tek çocuk festivali olmuştur.

Dernek Başkanı Salahi Döşemeci'den alınan bilgiye göre Türkiye -Hindistan-Rusya-İrlanda-Bulgaristan-Makedonya-Ukrayna ve Kıbrıs olmak üzere seyirciler sekiz farklı ülkenin hal danslarını izleyecek.

Festival 29 Mayıs Çarşamba günü dereboyunda kortejle başlayacak. 30 Mayıs gecesi ise FOGEM İLE YAZ BEMBEYAZ etkinliği yine kortej ile başlayacak. Etkinliklerin sahne gösterileri Lefkoşa Sanat Parkında gerçekleşecek.

Festival kapsamında tüm konukların ve Fogemli dansçıların "Sevgi ve Barış" temalı resim çizme etkinliği yapılacak. Yine konuk çocukların ve ülkemiz çocuklarının birlikte ekecekleri fidan ve çiçeklerle Lefkoşa Türk Belediyesi önünde "Sevgi Bahçesi" oluşturulacak.

Festival 31 Mayıs Cuma gecesi ise Alsancak'ta gerçekleşecek. 1 Haziran Cumartesi gecesi ise Yaz Sevinci çocuk şenliği Değirmenlik Belediyesi tarafından organize edilen gecede sahne alacak.

Kıbrıs CIOFF başkanı Özlem Kadirağa'nın verdiği bilgiye göre, Unesco'ya bağlı CIOFF dünyada barış, dostluk ve kardeşlik çerçevesinde folklorik geleneklerin izleyicilere ve katılımcılara sunulmasını hedeflemektedir. Kadirağa, Yaz Sevinci Çocuk Festivali'nin yaptığı başarılı çalışma ve organizasyonlarla CIOFF 'un ilgisini çektiğini ve kurumun logosu ve bayrağının kullanılmasına ve CIOFF çocuk festivalleri takvimine alınmasına karar verdiğini belirtmiştir.

Gençlik Dairesi Müdürü Şifa Çolakoğlu da yaptığı açıklamada "Festival komitesi ile Gençlik Dairesi arasında imzalanan protokol gereği grupların Lapta Gençlik Kampı'nda konaklamaya başlamasından sonra festivalin çok daha başarılı şekilde organize edildiğini görmekteyiz.

Yaptığımız katkının bir festivalimizin seviyesinin yükselmesine yardımcı olmasından mutluluk duymaktayız" şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.