EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

Perakendecilerden sterlin kiralarına karşı girişim

Perakendecilerden sterlin kiralarına karşı girişim

Perakende sektöründe faaliyet gösteren birçok iş insanı, ithal ettikleri ürünleri satışa sundukları mağazaların döviz hareketi nedeniyle astronomik hale gelen kiraları nedeniyle harekete geçmeye hazırlandıkları öğrenildi.

Yayın Tarihi: 11/08/18 15:22
okuma süresi: 2 dak.
Perakendecilerden sterlin kiralarına karşı girişim
A- A A+
Dünyaca ünlü birçok markayı ülkemize ithal eden ve pazarlayan ya da kiraladıkları binalarda hizmet veren iş insanları özellikle yüksek kira bedelleri ile tuttukları mağazaların kiralarını Sterlin kurunun 8 TL'yi aşması ile çıkmaza girdikleri ve mal sahipleri ile konuyu müzakere etme yoluna gidecekleri ifade ediliyor.

Geçen ay 6TL'den ödedikleri sterlin kirasının bu ay 8TL'yi aşması üzerine harekete geçen iş insanları bu konuda gerek hukukçuları ile gerekse de mülk sahipleri ile irtibatta olduklarını ve belli bir süre için de olsa kira hesaplanırken, sterlin kurunun 6 TL civarında olmasını talep edecekleri öğrenildi.

Kıbrıs Postası'na konuşan bir perakendeci, özellikle işlek caddeler üzerindeki mağazaların fahiş kiralarının kendilerini ticari olarak zorladığını ancak, Sterlin kurunun geçtiğimiz günlerdeki inanılmaz artışının bu kiraları ödemeyi imkansız hale getirdiğini ifade ederek, mülk sahiplerinden en azından belli bir süre anlayış beklediklerini ifade etti.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.