EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

Hükümetin gündeminde KHK var

Hükümetin gündeminde KHK var

Başbakan Tufan Erhürman bugün KKTC Merkez Bankası Başkanı Rifat Günay ile birlikte kısa bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 13/08/18 10:34
okuma süresi: 2 dak.
Hükümetin gündeminde KHK var
A- A A+
Erhürman, Türk Lirası'nın döviz karşısında yaşadığı değer kaybının ciddi olduğunu söyleyerek alınacak önlemlerle ilgili Bakanlar Kurulu'nda çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Erhürman, "toplantının gündemlerinden biri de Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırmaktır. 15 günden beri yaptığımız çalışmalar bugün netleşecek" dedi.

Başbakan Erhürman, çalışmaların büyük ölçüde talebi düşürmemeye, tüketicinin alım gücünü korumaya ve piyasanın daralmasını önlemeye yönelik tedbirler olduğunu vurguladı.

Erhüman, sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı:

"10-15 kalemlik tedbir söz konusu. Bütün bunlara ilişkin birtakım KHK taslakları da hazırlanması gerekiyordu. Tüm istişareler tamamlandı. Bakanlar Kurulu tekrar toplanıp bu işe bir nokta koyma aşamasındadır. Bu noktayı koyduktan sonra meclisle paylaşılacak. Meclisle paylaşılmadan önce de ilgililerle son bir istişare yapılacak. Bunların bir kısmı KHK bir kısmı da Bakanlar Kurulu kararıdır. Geç kalınan bir şey yok. Cuma gününden önce bir şey yapsaydınız Cuma'daki yükselişi görmemiş olacaktınız. Panik içinde hareket etmemek gerek. Bugünün doğru zaman olduğunu düşünüyoruz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.