EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

Dövizde düşüş devam ediyor!

Dövizde düşüş devam ediyor!

Haftanın başında 7,20 liranın üzerini gören dolar/TL, BDDK'nın son hamlesi ve işsizlik rakamlarının ardından 6 lirayı, Euro 7 lirayı, Sterlin de 7.8'i gördü. Öğle saatlerine doğru Brunson için çıkan ret kararıyla birlikte kurlarda hafif artış gözleniyor.

Yayın Tarihi: 15/08/18 13:00
okuma süresi: 2 dak.
Dövizde düşüş devam ediyor!
A- A A+
Hafta başında 7 lira seviyesini aşan dolar/TL, BDDK ve Merkez Bankası tarafından alınan önlemler sonrası kısmen sakinleşti. TCMB'nin bir faiz artırımı yapabileceği beklentileri ve Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yatırımcılar ile bir toplantı yapacağı haberi kurda iyimser havayı destekledi. Dün 6.43 seviyesinden kapanan dolar/TL kuru, bu sabah yaşanan hızlı düşüş sonrası 5,9115 seviyelerine kadar geriledi.

Brunson'ın ev hapsine yaptığı itirazın reddedilmesiyle yeniden yukarı yönlü hareketlenen dolar/TL, saat 12:15 itibarıyla dolar 6,1480 liradan, euro ise 6,9660 liradan alıcı buluyor.


DÜN 6,40-6,50 BANDINDAYDI

Haftanın ilk günü dalga boyu bu gelişmelere karşın yüksek olsa da dün bu rakam 6.50-6.40 arasına çekildi.

Analistler Türk Lirası'nda spekülatif atakların sınırlandığını belirterek, fiyatlamalarda normalleşme sinyallerinin geldiğini belirtiyor. Bugün yurt içi piyasalarda sabah saatlerinde açıklanan mayıs ayı işsizlik rakamları ve temmuz ayı bütçe dengesiyle birlikte, yurt dışında ise İngiltere TÜFE ve ABD verileri takip edilecek.

Öte yandan Türkiye, ABD menşeili bazı ürünlere ek vergi getirdi. Aralarında pirinç, alkollü içecekler, yaprak tütün, binek otomobil, güzellik veya makyaj malzemelerinin de olduğu ABD menşeli bazı ürünlerin ithalatında uygulanan ek vergi oranları iki kat artırıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.