EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 3 dak.

KİYED: "Krizden kısa vadede çıkmak mümkündür"

KİYED: "Krizden kısa vadede çıkmak mümkündür"

KİYED bugün yazılı bir açıklama yaparak, ekonomik krizden kısa vadede çıkmanın mümkün olduğunu kaydetti.

Yayın Tarihi: 16/09/18 19:10
okuma süresi: 3 dak.
KİYED: "Krizden kısa vadede çıkmak mümkündür"
A- A A+
KİYED açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Ekonomik kriz Türk Lirasının değer kaybından dolayı tetiklenmiştir. Buna bağlı olarak yaşanan enflasyon ve devam eden belirsizlik nedeniyle tüm sektörlerde endişeli bekleyiş devam etmektedir.

Ekonomik yapımızın sürdürülebilir ve daha dayanaklı olması için, enerji, tarım, kamu, sağlık, turizm ve eğitim gibi sektörlerde gerekli olan yapısal reformların hayata geçirilmesi gerekmektedir.

Yapısal reformlar dış finansman desteği ile mümkün olabilir. Bu konuda siyasi konumumuz nedeniyle tek nefes borusu Türkiye Cumhuriyeti'nin sağlamakta olduğu kredi ve hibelerdir.

Cari harcamalar için değil, ekonomimizin sürdürülebilir olması için bu finansmanı talep etmek utanılacak bir konu değildir. Önemli olan alınan kredi ve/veya hibe kaynağını doğru alanda kullanmaktır.

KIYED olarak bizler hükümetimizin yaşanan kriz karşısında gerekli çalışmaları yapacak kapasiteye sahip olduğu inancındayız.

Bu inançla; Hükümetimizin:

• Hazır olduğunu düşündüğümüz teknik ekibi ve projeleri ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti yetkilileri ile zaman kaybetmeden görüşerek, yapısal reformları hayata geçirmesini,

• Halktan talep edilen fedakarlığın ne için, ne kadar süre ile ve hangi sebeple istendiğini ve sonuçtaki getirilerin ekonomik hayata nasıl yansıyacağının şeffaf bir şekilde anlatmasını,

• Krizden çıkılması için alınan tedbirlerin sadece belirli sektörlere yönelik olmamasını,

• Halktan tasarruf beklenirken, kamunun da aynı hassasiyeti göstermesini,

• Türkiye Cumhuriyeti tarafından sağlanan finansman olanaklarının yapısal reformlar için kullanılmasını,

• Kısa vadede çarşının nefes alması için derhal güneyden geçiş kapılarındaki sorunun çözülerek döviz girişinin artırılmasını,ve

• Bunu yaparken, Hükümetimizin bir sonraki seçimleri değil, ekonomik ve sosyal yapımızın geleceğini düşünmesini beklemekteyiz."
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.