EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

UKÜ'lü akademisyen Özdemir: "Öğretmenler geleceğin inşasında başrol oynuyor"

UKÜ'lü akademisyen Özdemir: "Öğretmenler geleceğin inşasında başrol oynuyor"

UKÜ'lü akademisyen Yrd. Doç. Dr. Sarem Özdemir, öğretmenlerin geleceğin inşasında başrol oynadıklarını açıkladı.

Yayın Tarihi: 23/11/19 12:46
okuma süresi: 3 dak.
UKÜ'lü akademisyen Özdemir: "Öğretmenler geleceğin inşasında başrol oynuyor"
A- A A+

Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi (UKÜ) Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Sarem Özdemir öğretmenlik mesleğinin önemine vurgu yaparak, “Diğer tüm meslekleri de var eden öğretmenlerdir” ifadesini kullandı.

Dünyada farklı zamanlarda kutlanan öğretmenler gününün ülkemizde 5 Ekim ve 24 Kasım tarihlerinde kutlandığını aktaran Özdemir, günün tarihi veya siyasi geçmişi yanı sıra öğretmenlerimizi ve içinde bulundukları şartları göz önünde bulundurmanın önemine vurgu yaptı.

Yrd. Doç. Dr. Özdemir, mutsuz bir öğretmenin ya da olumsuz duygular yaşayan bir öğretmenin ülkeyi ileriye taşımasının zor olduğunun altını çizerek, geleceğin inşasında başrol oynayan öğretmenlerin günümüzde yaşadıkları sorunlara dikkat çekti.

Özdemir, öğretmenlik mesleğinin sadece üniversitede edinilen bilgilerle yapılamayacağının altını çizerek, “Mesleki yeterlilikler kadar hatta belki daha da fazla kişisel özellikler önemlidir. Örneğin her öğrenciden başarı beklentisinin yüksek olması, her bir öğrencisine bir birey olarak davranması, esprili, güler yüzlü ve samimi olması gibi özelliklerden bahsedilebilir” dedi.

Öğretmenlerin günümüzde bazı sorunlarla karşılaştıklarına dikkat çeken Özdemir, “Günümüzde çocuk ve gençlerin eğitim kavramını yanlış yorumlamalarına dayanan sıkıntılar yaşanmakta ve süreci olumsuz bir noktaya taşımaktadır” şeklinde konuştu.

Öğretmenlik mesleğini mum ışığına benzeten Özdemir, “Tıpkı bir mum gibi ışığıyla diğer mumları yakarak dünyayı aydınlatan tüm öğretmenlerin gününü en kalbi duygularla kutlarım” dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.