ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Uyuşturucu zanlısı öğrenciler teminata bağlandı

Uyuşturucu zanlısı öğrenciler teminata bağlandı

Mağusa'da Narkotik ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda tasarruflarında uyuşturucu madde ile tespit edilerek tutuklanan yabancı uyruklu 3 üniversite öğrencisi teminata bağlandı

Yayın Tarihi: 22/03/18 07:44
okuma süresi: 3 dak.
Uyuşturucu zanlısı öğrenciler teminata bağlandı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da Narkotik ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda uyuşturucu alışverişi yaptıkları tespit edilerek tutuklanan zanlı Mohammad Reza Jazanı, Pedram Khan Mohammad ve Gloria Daniel Essien tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından dün yeniden mahkemeye çıkarıldı.

"Kanunsuz uyuşturucu madde alma", "Kanunsuz uyuşturucu madde verme" ve "Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu" suçlamaları ile ilgili aleyhlerindeki polis soruşturmasının tamamlanmasının ardından teminata bağlanan zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

POLİS SORUŞTURMASINI TAMAMLADI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mahir Türe mahkemede verdiği ifadesinde, 15 Mart tarihinde alınan bir bilgide zanlı Mohammad Reza Jazanı'nın tasarrufunda uyuşturucu madde olduğunun ve kullanımındaki araç ile gezdiğinin öğrenildiğini söyledi. Ayni gün zanlı Jazanı'nın kullanımındaki aracın Gülseren bölgesinde park halindeyken tespit edildiğini belirten Türe, araç içerisinde yapılan kontrolde zanlı Jazanı ile zanlı Pedram Khan Mohammad'ın tespit edildiğini söyledi. Zanlı Jazanı'nın üzerinde yapılan aramada elinde bulunan 100 TL'lik banknota sarılı 100 mlgr ve aracın çeşitli yerlerinde toplam 1 gr hint keneviri, 18 miligram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu tespit edildiğini belirten Türe, zanlıların gönüllü ifade vererek konu uyuşturucu maddeleri zanlı Gloria Daniel Essien'den 100 TL karşılığında aldıklarını itiraf ettiklerini belirtti.

Zanlı Jazanı ile Mohammad'ın itirafı üzerine zanlı Essien'in de tespit edildiğini söyledi. Türe, Zanlı Essien'in evinde yapılan aramada ise 85 miligram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirten Türe, yürütülen soruşturmanın tamamlandığını belirterek zanlıların teminata bağlanmasını talep etti.

TUTUKSUZ YARGILANACAKLAR

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları zanlıların yurt dışına çıkışını yasaklayarak kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde talimat verdi. Zanlıların 5 bin TL nakdi teminat yatırmasına karar veren yargıç, zanlıların haftada 2 gün ispatı vücutta bulunmasına karar verdi. Mahkemenin uygun gördüğü teminat şartlarını yerine getiren zanlılar tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.