ADLİ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

4 zanlının FETÖ bağlantıları bulunmadı

4 zanlının FETÖ bağlantıları bulunmadı

Mağusa'da Ali Rıza Çelikbaş ve Ali Osman Çini'nin tutuklanması ile birlikte başlayan ve Öztemur Ltd. sahipleri ile şirket muhasebecisinin tutuklandığı FETÖ soruşturması tamamlandı.

Yayın Tarihi: 07/04/18 09:00
okuma süresi: 4 dak.
4 zanlının FETÖ bağlantıları bulunmadı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Ülkede izinsiz ikamet ettikleri gerekçesi ile yakalanan ardından ileri soruşturmada Türkiye'de silahlı terör örgütü kurma yönetme ve terör örgütüne üye olma suçlarından arandıkları tespit edilen Ali Rıza Çelikbaş ve Ali Osman Çini'nin tutuklanmasının ardından başlatılan FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Ömer Öztemur, Feriha Öztemur, Umur Öztemur, Meltem Altınışık Süleyman Bedi Paycı ve Rıfat Öztemur hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Yürütülen soruşturma kapsamında Öztemur ailesinin evinde yapılan aramada tespit edilen Fetullah Gülen' e ait "Asrın getirdiği tereddütler" isimli kitap nedeni ile kitabın kendisine ait olduğunu itiraf eden Feriha Öztemur ile Ali Osman Çini ve Ali Rıza Çelikbaş'ın izinsiz ikamet edip Türkiye'de arandıklarını bilmesine rağmen iş yerinde çalışmalarına göz yuman Rıfat Öztemur teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

FETÖ soruşturma kapsamında tutuklanan Ömer Öztemur, Umur Öztemur, Meltem Altınışık ve Süleyman Bedi Paycı'nın ise suçsuz olduğu anlaşıldı. Haklarında soruşturma yürütülen zanlılar mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldı.

Zanlı Çini ile Çelikbaş'ın ise haklarında devam eden soruşturma nedeni ile tutuklulukları devam ediyor.

AYRI AYRI MAHKEMEYE ÇIKARILDILAR

Soruşturmanın tamamlanmasının ardından zanlı Rıfat Öztemur ile Feriha Öztemur teminat talebi ile ayrı ayrı mahkemeye çıkarıldı. Feriha Öztemur hakkında okunan "Yasa dışı cemiyete ait propaganda niteliğinde yayın bulundurma" davasından teminata bağlanırken, zanlı Rıfat Öztemur ise " Suçu örten" davasından teminata bağlanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Olayın soruşturmasını yürüten polis subayı Faysal Güden mahkemede verdiği ifadesinde, 31 Mart 2018 tarihinde zanlı Feriha Öztemur'un ikametgahında yapılan aramada zanlıya ait yasa dışı cemiyete ait propaganda niteliğinde kitap bulunup emare alındığını anımsattı. Aynı gün zanlı Feriha Öztemur'un aynı evde bulunan Ömer Öztemur, Umur Öztemeur, Meltem Altınışık ile birlikte tutuklandığını ve zanlıların soruşturma amaçlı mahkemeye çıkarılarak haklarında tutukluluk süresi temin edildiğini belirten Güden, bu süre içerisinde Feriha Öztemur'un gönüllü ifade vererek söz konusu kitabın kendisine ait olduğunu söylediğini ve suçla bağlantısı olmadığı tespit edilen Ömer ve Umur Öztemur ile Meltem Altınışık'ın 5 Nisan tarihinde serbest bırakıldığını söyledi. Güden zanlı Feriha Öztemur hakkında yürütülen soruşturmanın da tamamlandığını belirterek teminata bağlanmasını talep etti.

PAYCI HAKKINDA DA YETERLİ KANIT BULUNAMADI

Zanlı Rıfat Öztemur ise tutuklu bulunduğu süre içerisinde geçirdiği rahatsızlık sonucunda anjiyo olması gerekti. Öztemur doktor izni ile dün öğle saatlerinde mahkemeye çıkarıldı. Rıfat Öztemur zanlı Ali Osman Çini ve Ali Rıza Çelikbaş'ın ülkede izinsiz ikamet ettiklerini ve Türkiye'de arandıklarını bilmesine rağmen söz konusu şahıslara iş olanağı sağlamakla suçlanıyor. Zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlanmasının ardından dün teminata bağlanırken, zanlı ile birlikte tutuklanan Öztemur Ltd. muhasebecisi Süleyman Bedi Paycı'nın suçla bağlantısı tespit edilemedi. Paycı mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldı.

Mahkeme Feriha Öztemur ve Rıfat Öztemur'un yurt dışına çıkışını yasaklayarak kimlik, pasaport ve seyahat belgelerine el konulması yönünde emir verdi. Zanlıların 3 bin TL nakdi teminat yatırmalarına karar veren Yargıç Gökhan Asafoğulları, KKTC vatandaşı 2 kefilin 50 bin TL kefalet sendi imzalamasına ve zanlıların haftanın 1 günü en yakın polis karakoluna giderek ispatı vücutta bulunmasına karar verdi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.