ADLİ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Mağusa Suriçi'nde 2 kaçak göçmen tespit edildi

Mağusa Suriçi’nde 2 kaçak göçmen tespit edildi

TIR dorsesine gizlenerek Mağusa Limanı'ndan gizlice KKTC'ye giriş yaptıktan sonra Suriçi'nde tespit edilerek tutuklanan Suriye uyruklu iki kişi dün Mağusa'da mahkemeye çıkarıldı.

Yayın Tarihi: 26/04/18 07:30
okuma süresi: 2 dak.
Mağusa Suriçi’nde 2 kaçak göçmen tespit edildi
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Mersin Limanında bir TIR dorsesine saklanarak Mağusa Limanı'na gelip gizlice KKTC'ye kaçak giriş yapan Gassan Şelebi ve Abdul Majid Alshamalı önceki gün Suriçi'nde tespit edilerek tutuklandı.

Haklarında "Muhaceret işlemlerini yaptırmadan KKTC'ye giriş yapmak" suçlaması ile soruşturma başlatılan zanlılar dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı. Mahkemece, Şelebi ile Alshamalı aleyhine 2 gün tutukluluk süresi temin edildi.

GÜNEY KIBRIS'A GİTMEK İSTİYORLARDI

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hakan Savtekin mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Gassan Şelebi ve Abdul Majid Alshamalı'nın 21 Nisan tarihinde Mersin Limanı'nda bir TIR aracının arkasına gizlenerek Mağusa Limanı'na geldiklerini ve muhaceret işlemi yaptırmadan KKTC'ye gizlice giriş yaptıklarını açıkladı.

Zanlıların 24 Nisan tarihinde Mağusa Suriçi'nde tespit edilerek alıkonulduklarını söyleyen Savtekin, zanlıların gönüllü ifade vererek amaçlarının Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne geçmek olduklarını itiraf ettiklerini belirtti. Yürütülen soruşturmanın yeni başladığını kaydeden Savtekin, zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.