ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Uyuşturucu ithali ile suçlanıyor

Uyuşturucu ithali ile suçlanıyor

Narkotik polisleri Beyarmudu Sınır Kapısı'ndan KKTC'ye hint keneviri ve kokain türü uyuşturucu madde ithal ettiği gerekçesi ile Mustafa Dağgül'ü tutukladı. Suçüstü yakalanan Dağgül'ün ifadesi Mehmet Zeyin'i de tutuklattı.

Yayın Tarihi: 04/05/18 07:30
okuma süresi: 3 dak.
Uyuşturucu ithali ile suçlanıyor
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Polis Genel Müdürlüğü'ne bağlı Narkotik polisi önceki akşam KKTC'ye uyuşturucu ithal edileceği bilgisi üzerine harekete geçti. Düzenlenen operasyonla Beyarmudu Sınır Kapısı'ndan KKTC'ye geçmek üzere olan Mustafa Dağgül alıkonulurken, araçtan 222 gram hint keneviri türü ile 9 gram kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddeler bulunarak polis tarafından el konuldu. Dağgül'ün uyuşturucu maddeleri Mehmet Zeyin'e götüreceği yönündeki polise verdiği ifade daha sonra Mehmet Zeyin'in tutuklanmasına neden olurken, polis suçla bağlantısı olduğu 1 şahsı daha arıyor. Zanlı Dağgül ile Zeyin dün Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşına çıkarıldı. Mahkeme aleyhlerinde soruşturma başlatılan zanlıların soruşturmanın selameti açısından 1 gün daha poliste tutuklu kalmalarına karar verdi.

POLİS 1 KİŞİYİ DAHA ARIYOR

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Mahir Türe mahkemede verdiği ifadesinde, 2 Mayıs 2018 tarihinde saat 17:30 raddelerinde Narkotik ekipleri tarafından alınan bilgide zanlı Mustafa Dağgül'ün kullandığı aracı ile Güney'e geçtiği ve aynı gün KKTC'ye gelirken tasarrufunda uyuşturucu madde olacağını öğrendiklerini belirtti. Muhaceret Şubesi'nden yapılan araştırmada zanlı Dağgül'ün Güney Kıbrıs'a geçtiğinin doğrulandığını söyleyen Türe, sınır kapılarına mesaj çekilerek zanlının yeniden geçişi halinde alıkonulmasının istendiğini kaydetti. Saat 20:00 sıralarında zanlı Mustafa Dağgül'ün Beyarmudu Kara Giriş Kapısı'ndan KKTC'ye giriş yaparken durdurulduğunu ifade eden Türe, aracında yapılan kontrolde ise ön sol yolcu koltuğu altında poşet içinde 222 gram hint keneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, aynı poşet içinde 6 gram kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde, el freni arkasında bulunan boşluktaki ıslak mendil kağıdı içinde de 3 gram kokain türü uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin bulunup emare alındığını açıkladı. Zanlı Dağgül'den yapılan soruşturmada söz konusu uyuşturucu maddeleri aranan bir kişi adına zanlı Mehmet Zeyin'e götüreceğinin öğrenildiğini söyleyen Türe, zanlı Zeyin'in de Beyarmudu'nda bulunarak tutuklandığını zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını itiraf ettiklerin kaydetti. Soruşturmanın henüz yeni olduğuna dikkat çeken Türe, suçla bağlantısı olduğu tespit edilen 1 şahsın daha olduğunu söyleyerek soruşturmanın selameti açısından zanlıların 3 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.