ADLİ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Karapara çetesi çökertildi

Karapara çetesi çökertildi

Suç geliri olarak Erhan Gül'ün banka hesabına yatırılan 108 bin TL ile ilgili soruşturmasını derinleştiren Mali Şube ekipleri Kemal Köse'nin ardından suçla bağlantısı olduğu tespit edilen ve aranan İrfan Tan ile banka hesabını kullandıran Asel Kubenyah KYZY isimli kadını tutukladı. Köse Mağusa'da Tan ve Kubenyah Girne'de mahkemeye çıkarıldı.

Yayın Tarihi: 06/07/18 18:42
okuma süresi: 4 dak.
Karapara çetesi çökertildi
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da Erhan Gül isimli şahsın banka hesabından çekilişi yapılan ve suç geliri olduğu düşünülen 108 bin TL para ile ilgili soruşturmasını derinleştiren Mali Şube ekipleri Kemal Köse'nin ardından aranan zanlı İrfan Tan ve yine banka hesabını kullandıran Asel Kubenyah KYZY isimli şahısları da tutuklayarak kara para çetesini çökertti. Köse 1 günlük tutukluluk süresinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa'da yargıç karşısına çıkarılarak hakkında 7 gün tutukluluk süresi temin edilirken, zanlı İrfan Tan ile yabancı uyruklu kadın Asel Kubenyah KZYZ Girne Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılarak haklarında 3 gün tutukluluk süresi temin edildi. Polis soruşturması kapsamında İrfan Tan'ın tasarrufunda 125 bin 500 TL tespit edilerek emare alınırken, zanlı Kubenyah'ın banka hesabına yurt dışından birçok kişi tarafından para gönderimi yapıldığı tespit edildi. Polis suçla bağlantısı olduğu tespit edilen 1 kişiyi daha arıyor.

POLİSTE EMARE OLAN ARAÇTAN PARA ALIP, POLİSİ DARP ETTİ KAÇTI

Olayın soruşturmasını yürüten polis çavuşu Ethem Hoca mahkemede verdiği ifadesinde, zanlı Kemal Köse'nin 4 Temmuz 2018 tarihinde Ziraat Bankası'nın Mağusa şubesinden Erhan Gül'ün hesabına gelen 108 bin TL'nin çekilişinin yapılmasının ardından banka önünde tespit edilip alıkonulduklarını anımsattı. Zanlıların para ile ilgili bir izahatta bulunamadıklarını belirten Hoca başlatılan soruşturma kapsamında zanlıların tutuklanıp, zanlı Köse'ye ait aracın içinde arama yapıldığını söyledi. Araçta 2 adet dekont bulunduğunu belirten Hoca, aracın torpido gözünün kilitli olması nedeni ile açılamadığını ancak aracın polis müdürlüğünde muhafaza edildiğini belirtti. Zanlı Köse'nin tutuklandı akşam suçla bağlantısı olduğu tespit edilen İrfan Tan'ın tasarrufundaki anahtar ile torpido gözünü açarak içerisinde para aldığını kendisine müdahale etmek isteyen polisi ise darp edip görevinden men ederek kaçtığını söyleyen polis çavuşu, 5 Temmuz 2018 tarihinde zanlı Erhan Gül ile Kemal Köse'nin mahkeme huzuruna çıkarıldıklarını anımsattı.

TAN'IN TASARRUFUNDA 125 BİN TL TESPİT EDİLDİ

Zanlı İrfan Tan'ın da 5 Temmuz 2018 tarihinde tespit edilerek tutuklandığını belirten polis çavuşu Ethem Hoca, yapılan aramada Tan'ın tasarrufunda 125 bin TL paranın bulunarak emare alındığını açıkladı. Tan'dan yapılan soruşturmada söz konusu paranın 3 Temmuz tarihinde 100 bin TL, 5 Temmuz tarihinde 29 bin TL olarak Girne'de yabancı uyruklu bir kadının banka hesabından çekildiğinin tespit edildiğini belirten Hoca, zanlı Tan'ın Köse'nin aracının torpido gözünde bulunan 97 bin 800 TL parayı almak için araca müdahale ettiğini itiraf ettiğini söyledi. Yürütülen soruşturma kapsamında Girne'de bulunan bir banka hesabını kullandıran Asel Kubenyah KYZY isimli kadının da tespit edilerek tutuklandığını belirten Hoca yürütülen soruşturmanın derinleştiğini ve geniş kapsamlı olarak sürdürüldüğünü belirtti. Suçla bağlantısı olduğu tespit edilen 1 şahsın arandığını söyleyen Hoca, soruşturmanın selameti açısından zanlı Köse'nin 7 gün tutuklu kalmasını talep etti.

Köse 7, Tan ve Kubenyeh 3 gün tutuklu kalacak

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökan Asafoğulları soruşturmanın selameti açısından zanlı Kemal Köse'nin 7 gün daha poliste tutuklu kalmasına karar verirken, Girne Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarılan Tan v Kubenyh'in ise 3'er gün soruşturma amacı ile tutuklu kalmasına karar verildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.