ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Dede cinayetinin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı

Dede cinayetinin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı

Mağusa'da infial yaratan Nijeryalı üniversite öğrencisi Kennedy Dede cinayetinin 5 sanığı İlk Tahkikat Duruşması (PI) için dün mahkeme huzuruna çıkarıldı. İddia Makamı'nın ilk tanığı Olay Yeri İnceleme Uzmanı Hasan Zorlu mahkemeye cinayetle ilgili önemli emareler sundu

Yayın Tarihi: 13/10/18 10:07
okuma süresi: 3 dak.
Dede cinayetinin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire BAHADİ

Mağusa'da 2018 yılının başında meydana gelen ve bölgede infial yaratan Kennedy Dede cinayetinin sanıkları Nidai Şanlı, Ozan Körkurt, Onur Körkurt, 16 yaşındaki S.D ve Zekai Kurucu dün aleyhlerindeki "Adam Öldürme" davasının İlk Tahkikat Duruşması maksadı ile dün mahkeme huzuruna çıkarıldı. PI duruşması ile yargı süreci başlayan sanıkların tümü "Adam öldürme" davasından yargılanacaklar. PI duruşmasının dünkü ilk oturumunda İddia Makamı adına davayı yürüten Savcı Hasan Boşnak'ın ilk tanığı Olay Yeri İnceleme Uzmanı Hasan Zorlu oldu. Zorlu mahkemede Dede cinayeti ile ilgili olay yerinden ve yürütülen soruşturma sırasında elde ettiği tespit ve emareleri mahkemeye aktardı. Duruşma tanık Hasan Zorlu'nun şahadetine devam etmek üzere 19 Ekim tarihine ertelendi.

TÜM SANIKLAR DEDE'Yİ ÖLDÜRMEKLE İTHAM EDİLDİ

Sanıların tümü, 29 Ocak 2018 tarihinde saat 23:45 raddelerinde Mağusa'da Hacı Bektaş Sokak Kuzenler Apartmanı Daire 7 adresinde ikamet eden Nijeryalı Kennedy T. Dede'yi sanık Nidai Şanlı'ya olan borcunu ödemediği gerekçesiyle sanık Nidai Şanlı, Ozan Körkurt, Onur Körkurt ve Zekeriya Kurucu evi içerisinde ve apartmanı önünde asfalt yol içerisinde kanuna aykırı bir fiil ile vücudunun muhtelif yerlerine elleri ve ayakları ile tekme, tokat ve yumruk vurarak Dede'yi zorla ve rızası dışında sanık Zekeriya Kurucu'ya ait GU 042 plakalı araca bindirip sanık Nidai Şanlı'nın tasarrufunda bulunan ve tecavüzkar alet olan 1 adet elektro şok cihazı ile Dede'ye şok verip Çanakkale Göleti kenarına getirerek tüm sanıklar kanuna aykırı bir fiil ile adı edilenin vücudunun muhtelif yerlerine tekme, tokat ve taş ile vurmak suretiyle Dede'nin ölümüne neden olmakla itham edildi.

Sanık Nidai Şanlı, Ozan ve Okan Körkurt ve Zekeriya Kurucu Dede'yi evi içerisinde zorla ve rızası dışında darp ederek alıp sanık Zekeriya Kurucu'ya ait GU 042 plakalı araca zorla koyup Çanakkale Göletine zorla götürmek suretiyle yaralamak için adam kaçırarak, yaralamak için adam kaçırma davasından, tüm sanıklar ciddi darp davasından ayrıca sanık bir tehlikeli silah taşıma davasından itham edildi.

ŞANLI'NIN EVİNDE 3 ADET ELEKTRO ŞOK CİHAZI BULUNDU

İddia Makamı tanığı Hasan Zorlu'nun mahkemeye sunduğu emareler arasında Şanlı'nın evinde bulunan 3 adet fener şeklindeki elektro şok cihazı, Dede'nin Çanakkale göletinde bulunduğu güne ait olay mahalinin kayda alındığı video ve fotoğraf görüntüleri, Dede'ye ait otopsi sırasında emare alınan kıyafetler, bazı sanıklara ait kıyafetler, olay yerinde ve araçta tespit edilen kan örnekler bulunuyor. 44 emarenin sunulduğu davanın duruşmasına emare sunulmak üzere devam edilecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.