ADLİ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Trafik kazasında ölüme 3 yıl hapis!

Trafik kazasında ölüme 3 yıl hapis!

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, Ercan-İskele anayolunda 2018 yılı Nisan ayında meydana gelen trafik kazasında Hasan Maraşlı'nın ölümüne neden olan sanık Atıf Sunar hakkındaki kararını dün açıkladı.

Yayın Tarihi: 18/10/18 07:30
okuma süresi: 4 dak.
Trafik kazasında ölüme 3 yıl hapis!
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Ercan-İskele anayolunun Serdarlı – Gönendere arasında 26 Nisan 2018 tarihinde meydana gelen trafik kazasında Hasan Maraşlı'nın ölümüne neden olan sanık Atıf Sunar hakkındaki karar dün belli oldu.Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Tedbirsizlik ve dikkatsizlik neticesinde ölüme sebep olma", "Gerekli dikkat ve ihtimamı göstermeden araç sürerek trafik kazası yapmak", "Aceleyle halka tehlike teşkil edecek şekilde motorlu araç kullanıp kaza yapmak" davalarından yargılanan sanık Sunar, suçlu bulunarak 3 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

HACIMULLA:" TRAFİKTEKİ SORUMSUZ DAVRANIŞLAR ÜLKEMİZİ YANGIN YERİNE ÇEVİRDİ"

Davanın kararınıMağusa Ağır Ceza Mahkemesi Yargıcı Hazal Hacımulla okudu. Sanık Atıf Sunar'ı aleyhine getirilen davalardan suçlu bulduklarını açıklayan Hacımulla, sanığın mahkum olduğu cezai suç teşkil edecek ihmal derecesine varmayan tedbirsiz ve dikkatsiz araç sürüp bir şahsın ölümüne sebebiyet verme suçu için 7 yıla kadar hapis cezası ön gördüğünü belirtti. Sanığın mahkum olduğu suçun en temel insan haklarından biri olan yaşam hakkını yasal olmayan bir şekilde ve geriye dönüşü olmaksızın ihlal edilmesi sonucunda oluştuğunu ifade eden Hacımulla, KKTC'de son yıllarda kazaların ve özellikle ölümle neticelenen trafik kazalarının arttığının yargıya intikal eden davaların fazlalığından gözlemlendiğine vurgu yaptı.

Hacımulla, ölümle neticelenen trafik kazalarının toplumun en büyük sorunlarından birisi olduğunu ve trafikteki sorumsuz davranışların ülkemizi yangın yerine çevirdiğini vurguladı. Caydırıcı cezaların tek başına ölümle neticelenen trafik kazalarının önünü alamayacağını söyleyen Hacımulla, trafik kazalarının önlenmesinde sürücüler dahil toplumun tüm bireylerinin trafik konusunda devlet tarafından eğitilip bilinçlendirilmelerinin gerekliliğinin de yadsınamayacak bir gerçek olduğuna dikkat çekti.

Sanık Atıf Sunar'a hürriyeti bağlayıcı türden bir ceza vermenin gerek sanığın ıslahı gerekse kamu vicdanında olumsuz bir etki yaratılmaması ve sanığa verilecek cezanın caydırıcı ve ibret verici olması açısından gerekli olduğu sonucuna vardıklarını belirten Hacımulla, sanığı 3 yıl hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı. Hacımulla, ayrıca kamu menfaatinin korunması amacıyla sanığın tahliyesi sonrasında 1 yıl süreyle sürüş ehliyeti almaktan ve bulundurmaktan men ettiklerini de açıkladı.

İKİ ARAÇ YÜZ YÜZE ÇARPIŞTI, MARAŞLI HAYATINI KAYBETTİ

Sanık Atıf Sunar, 26 Nisan 2018 tarihinde başkasının adına kayıtlı olan ve sahibinden izinsiz olarak aldığı JZ 139 plakalı araçla Serdarlı – Gönendere anayolunda Serdarlı istikametinden Gönendere istikametine doğru seyrederken dikkatsizlik ve ihmalkarlık sonucu yolun solunu muhafaza etmeyerek sağ şeride geçmiş ve karşı istikametten gelen Hasan Maraşlı yönetimindeki EF 528 plakalı araç ile yüz yüze çarpışması sonucu ölümle neticelenen trafik kazası meydana gelmişti. JZ 139 plakalı araçta yolcu olarak bulunan 2 kişi yaralanmış, EF 528 plakalı araç sürücüsü Hasan Maraşlı ise olay yerinde hayatını kaybetmişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.